Skip to main content
Sponset

Laks med kjærlighet og respekt

I Skjerstadfjorden i Nord-Norge, under midnattssol og nordlys, har familiene Wenberg og Øksheim drevet lakseproduksjon i tre generasjoner, på sin måte. Her får laksen rent og næringsrikt fôr og god plass i merdene, uten bruk av kjemikalier, forurensede stoffer, hormoner eller plantevernmidler. – Vi tenker bærekraft i alt vi gjør. Vi har respekt for fisken, … Continued
Sponset

Seks grunner til å spise norsk

I år er det mange som har blitt bevisste på norsk matproduksjon, og at vi bør produsere mest mulig av maten vi spiser i Norge. Agroøkolog og rådgiver innen bærekraftig matproduksjon i MatPrat, Rebekka Helén Aamaas, gir deg seks gode grunner til å velge norsk. 1. Selvforsyning Kjøper du norsk mat, bidrar du til å … Continued
Lokalmat i Norge

Fra jord til bord og tilbake igjen

I det 1 500 kvadratmeter store pilotveksthuset tilknyttet Den Magiske Fabrikken i Tønsberg bugner det av røde, smakfulle tomater. Her er sirkularitet og bærekraft overskriften, og lite overlatt til tilfeldighetene. – Skal man dyrke friske grønnsaker året rundt i et kaldt klima og med kort vekstsesong må vi kontrollere alle faktorene, forklarer Ketil Stoknes, forsker … Continued