Skip to main content
Home » Lokalmat i Norge » En brus du blir glad av å se på, og lykkelig av å drikke!
Sponset

Grimstad Brusfabrikk ble etablert i 2018, av en gjeng Grimstad-folk som elsker god drikke, og som har kompetanse fra restauranter, vinimportører, ølbryggeri, brennerier og så videre.

De har samlet årevis av erfaring fra Nøgne Ø, Non Dos, Apotekergaarden, Bagatelle og Det norske brenneri. De hadde en motivasjon og visjon om å lage «den nye brusen», som ikke skulle være søt og klissete, men frisk og fruktig.

–      Vi ønsker å lage verdens beste brus

  • Med ærlige og kompromissløse ingredienser.
  • En brus som kan beljes, eller nytes.
  • Brusen kan enten være et kick av en aperitiff før måltidet, eller en solid partner til maten. 
  • Bruk brusen som en blender i drinken etter måltidet eller til dagen derpå, for å røske tak i smaksløkene igjen.
Foto: Thina Reppen
Foto: Thina Reppen

Elegant, spenstig og fyldig

Vår ultimate brusanmeldelse ville vært:

Elegant, spenstig, fyldig, dristig, passe arrogant og utfordrende – en brusrevolusjon.

Brusens svar på en galant Burgund med Barolo body og flørtende champagnebobler.

Vi vil lage en brus du blir glad av å se på, og lykkelig av å drikke! Vi har et ønske om å lage «fest i kjeften», en brus som skal fungere bra sammen med mat.

Det er også viktig for oss å kjenne til alt vi putter i flaska, at det er rene, ferske frukter og råvarer. Det brukes ingen unaturlige tilsetninger og vi tilsetter heller ikke sukker. Det finnes naturlig sukker i fruktene vi bruker, noen iblandet litt økologisk rørsukker.

Vår første brus, «Sitron & ingefær», er inspirert av britisk ginger ale og brus fra Ebeltoft gårdsbryggeri i Danmark, men vi ønsket å lage den enda friskere og fruktigere. For å klare det er vi helt avhengig av gode råvarer. En av brusens gründere, Jørgen Ljøstad, bor på Sicilia og har en kompis som dyrker økologiske sitrusfrukter. Vi presser ingefæren selv og blender den ferskpresset sammen med siciliansk økologisk sitronjuice. Det gir oss en superfrisk sitrus ginger ale-brus, som vi er stolte av.

Grimstad Brus 

Grimstad Brusfabrikk ble etablert i 2018. Med motivasjon og visjon for å lage «Den nye brusen».

Med bakgrunn fra blant annet restaurant, ølbrygging, vinimportering og giddovasjon, savnet vi flere genuine og gode alkoholfrie alternativer

Ny julebrus hvert år

Nå nærmer det seg jul, og en type brus vi har laget siden vi startet brusfabrikken er julebrus.  Julebrusen vår er vintagebasert, og vi forandrer oppskriften fra år til år. En av grunnene til det er fordi vi er glade i nye smaker og vil teste ut nye smaksopplevelser. Da vi også bruker naturlige råvarer, vil året som har vært sette et preg på hvilke frukter vi ønsker å bruke.

I år har vi brukt økologiske solbær fra Mølstad gård, økologisk bergamottjuice, og vi har trukket ut krydder fra stjerneanis, appelsinzest og presset fersk ingefær. Det resulterer i et kick av en julebrus, med nydelig farge som fester seg på festskjorta, selv om du har en hvit uke.

God jul fra gjengen bak brusrevolusjonen – Grimstad brusfabrikk.

Kjetil Røyset Jørgensen
Ida Konradsen
Rolf Tore Vik
Mathias Skodje Skjong
Rune Nøstvik
Jørgen Ljøstad

Next article