Skip to main content
Home » Lokalmat i Norge » Trygg mat og drikke
Sponset

Det er viktig at alle land produserer mest mulig av maten til egen befolkning selv, det er bærekraftig og riktig. Maten som lages i Norge bidrar til 100 000 arbeidsplasser over hele landet og Foodtech har i over 30 år bistått matprodusenter innen alle former for produksjon av mat og drikke.

På referanselisten vår finner du store og små produsenter innen pizza, kaker, lomper, bakeri, ferdigretter, kjøtt, fjærkre, fisk, juice, cider og så videre. Det gleder oss å se fokuset på høy kvalitet ut fra store anlegg, så vel som mange nye lokalprodusenter. Økt fokus på selvforsyning gjør at vi ser frem til å bistå norske produsenter innen mat og drikke.

Studerer hvert trinn i verdikjeden

Foodtech leverer komplette produksjonsanlegg med liten eller stor grad av automasjon. Vi bistår våre kunder med planlegging av prosess, logistikk og rutiner. Felles for nyere anlegg er fokus på høyere grad av matsikkerhet, presisjon og returbaner, rett og slett rene gulv og lite svinn.

Gode rutiner rundt nedkjøling og lagring, samt effektive løsninger med god logistikk gir økt matsikkerhet og lengre levetid på produktene. Hurtigkjølere og sjokkfrysere fungerer ved raskt reduserende temperaturer på matprodukter. Rask avkjøling minimerer tap fra fordamping, sammenlignet med en vanlig kjølig prosess.

I tillegg tilbyr vi systemer for “High Pressure Processing” (HPP), en konserveringsmetode der matvarene utsettes for et ekstremt høyt trykk som dreper bakterier og gjærsopp. Denne metoden kan øke holdbarheten på enkelte matvarer med opptil 50 dager uten å tilsette konserveringsmidler, og matvarene blir sunnere og friskere.

Mindre plast

Foodtech tilbyr også nyutvikling innen emballasje, som brukes av matvareindustrien over hele verden. Fokus er redusert bruk av plast ved emballaering.

De nyeste metodene er:

  • Slimfresh – skinnpakking på pappbrett
  • Slicefresh – fantastisk løsning for å pakke sliced-produkt på papp-plate i MAP-konfigurasjon-
  • Paperseal – pappskål med barriereegenskaper som tilsvarende plastskål.

Med disse pakkemetodene oppnår vi en plastreduksjon med opp mot 80 prosent, en uovertruffen branding av produktet, samt at varene blir penere å se på.

Følger trendene nøye

Foodtech har alltid hatt som målsetning å være blant de mest innovative leverandørene i bransjen, derfor følger de nøye med på alt som skjer i inn- og utland.

En helt klar trend er økningen innen lokalprodusert mat og drikke, og vi har vært heldige å få bistått med gode løsninger for mange aktører de siste årene. Vi ser det er en helt annen selvtillit der ute, gründere som tør og ønsker å gjøre en forskjell, godt støttet av staten, som stiller med midler og har et sterkt ønske om økt lokal produksjon i Norge.

Vi ønsker fortsatt å være en god og konstruktiv samtalepartner når det kommer til bærekraftige løsninger for aktører innen drikke og matproduksjon. Derfor er vårt aller viktigste bærekraftsmål å bistå kundene våre slik at de oppfyller sine bærekraftsmål.

Tekst: Foodtech

Next article