Home » Vekst i Trøndelag » Ny ungdomsskole og kulturarena i Malvik
Sponset

En 7200 kvadratmeter stor ungdomsskole og kulturarena er under bygging i Malvik kommune. I tillegg skal det bygges nytt idrettsanlegg med fotball- og friidrettsbane.

– Vikhammer ungdomsskole er en gammel og slitt skole som er bygd på i mange omganger. Nå er det besluttet at vi skal bygge ny ungdomsskole med kulturskole og ungdomshus, sier prosjektleder Lars-Gøran Strømhaug.

Skolebygget vil huse 425 elever, og hele prosjektet kommer på rundt 407 millioner kroner. Selve skolebygget er innflytningsklart første kvartal i 2023, og resten er ferdig til sommeren samme år.

Gode oppvekstvilkår

Skolen skal bygges på et areal der det i dag er idrettsflate. Denne skal erstattes med nytt idrettsanlegg.

– Det vi bygger nå, både skolen, kulturarenaen og idrettsanlegget, vil bli brukt både dag, kveld og helg. Vi får være med og legge til rette for gode oppvekstsvilkår for barn i kommunen vår, og at de har det godt både på skolen og på fritiden, sier Strømhaug.

Les også: Plan for idrett og friluftsliv i Malvik kommune.

En attraktiv arbeidsplass

Maia Bukten er virksomhetsleder for areal og samfunnsutvikling i Malvik kommune. Hun forteller at de er på utkikk etter folk med fagkunnskap innenfor de segmentene de jobber i.

– Man vil få være med og utvikle fagområder og bistå på flere hold etter ønsker og behov i kommunen. Vi er veldig opptatt av å styrke og bruke kompetansen vi har internt, og ønsker at de ansatte skal få mulighet til å utvikle seg. Vi vil være en attraktiv arbeidsgiver og er opptatt av å ta vare på arbeidstakerne, sier Bukten.

Hun legger til at de ønsker motiverte prosjektledere som kan være med i hele livsløpet til et prosjekt. Helt fra starten der man former prosjektet til avslutning og evaluering i etterkant.

Lars-Gøran Strømhaug, prosjektleder og Maia Bukten, virksomhetsleder for areal og samfunnsutvikling i Malvik kommune. Foto: Privat

En kommune i vekst

– Malvik er en kommune i stor vekst. Vi er såpass stor at vi har mange ulike problemstillinger, men ikke så stor at vi har én person per problemstilling, sier Bukten, og nevner noen av prosjektene de jobber med fremover:

– Det skjer mye i forbindelse med nye E6. I tillegg har vi to sentrumsområder i full utvikling. Vi jobber med ny ungdomsskole, barnehage, omsorgsboliger, flerbrukshall, renseanlegg, utvikling av friluftsområder og utvikling av mange større næringsområder sammen med næringslivet.

Sentral plassering

Malvik ligger sentralt plassert nær både Trondheim og Stjørdal. Det tar 25 minutter med tog inn til Trondheim, og 10 minutter til Værnes.

– Selv om vi ligger sentralt til, har vi også store friluftsområder og fokus på miljø og landbruk. Det er det som gjør kommunen så spennende å jobbe i. Vi har både sentrumsområder som skal utvikles med kollektivknutepunkt og næringer, samtidig som vi har store områder med natur og landbruk, sier Strømhaug.

Av Marte Frimand

Neste artikkel