Skip to main content
Home » Robotisering og Automatisering » Smartstyring for fremtidens varmtvannsberedere
Sponset

Takket være sitt nyeste, banebrytende produkt, OSO Charge – introduserer OSO Hotwater en ny æra i oppvarming av varmtvann.

Vi fikk et innblikk i den unike teknologien som benytter kunstig intelligens, avanserte sensorer og bedre integrering med strømbørsen Nord Pool, slik at oppvarming av varmtvann blir mer økonomisk.

– Gjennom maskinlæring (KI) klarer OSO Charge å analysere husholdningens varmtvannsforbruk og gjøre oppvarmingen av varmtvannet mer effektivt, sier Rune Rystad, Norgessjef i OSO Hotwater.

Rune Rystad

Norgessjef i OSO Hotwater

– Men det stopper ikke der, legger kollega Andre Fjeld til engasjert.

– Smartstyringen består også av en enhet, som gjennom nettskyen er koblet opp og kommuniserer med strømbørsen Nord Pool, utdyper Fjeld som til daglig er teknisk leder i samme bedrift.

Baserer seg på strømbørsen

Begge forklarer videre at strømbørsen Nord Pool er en sentral markedsplass for handel av elektrisk energi i de nordiske og baltiske landene.

– En varmtvannsbereder som er koblet til Nord Pool utnytter smart teknologi for å varme opp vannet når strømprisene er lavest. Ved å analysere prisendringer på strømbørsen, bestemmer den det mest kostnadseffektive tidspunktet for oppvarming, noe som reduserer husholdningens strømkostnader betraktelig, sier Fjeld og forklarer at selv om det finnes lignende produkter på markedet, skiller OSO Charge seg ut ved å basere sin oppvarmingsplanlegging på en 36-timers dataanalyse fra strømbørsen, i motsetning til standard 24-timers intervaller som brukes av andre.

– Smartstyringer fokuserer vanligvis på de inneværende 24 timene, men utfordringen er at det ofte kan være billigere å varme opp vannet i berederen neste døgn. Med OSO Charge baserer vi oss på 36 timer, noe som gjør oppvarmingen mest økonomisk, forklarer Fjeld og Rystad.

Innovativt selskap

Med en historie som strekker seg i over 90 år, forsyner OSO Hotwater varmtvannstanker til kunder over hele verden. Bedriftens fabrikk holder til i Hokksund og har i flere tiår hatt miljø, bærekraft og innovasjon som sin hovedfilosofi i produksjonen av sine varmtvannsberedere – noe som også gjenspeiles i deres nyeste produkt – OSO Charge.

– I tillegg til å ha hele tre temperaturfølere, som gir en bedre oversikt over varmtvannsberederens tilstand – har vi en veldig intuitiv mobilapp som er lett å bruke, sier Rystad.

– Dette bekreftes av tilbakemeldinger fra brukerne, legger Fjeld til, og forteller at en av de gode tilbakemeldingene de fikk var fra et eldre ektepar på 73 år fra Voss som enkelt kunne forstå og bruke appen. Denne brukervennligheten er sentral i appens popularitet og funksjonalitet.

– Charge kan også ettermonteres på Saga S- og SX-modeller produsert etter 26.09.2017, noe som gjør at en ikke nødvendigvis må bytte bereder for å gjøre den smart.

OSO Hotwater

Next article