Home » Kvinner i STEM » Amgen – en arbeidsplass med frihet under ansvar og plass til mangfold
Sponset

Nyere forskning viser at ledelse og kultur basert på tillit skaper gode prestasjoner. En attraktiv arbeidsplass har ansatte som leverer. Det bioteknologiske legemiddelselskapet Amgen, kom i år på femte plass som den beste arbeidsplassen i Norge i kåringen «Great Place to Work».

Kjersti Ekornrud, Sr. Commercial Lead Norway i Amgen, forteller om en arbeidsplass hvor mange trives og få slutter.

– Amgen har et fokus både i Norge og globalt om å ha mangfold på arbeidsplassen. Å ansette mennesker med ulik bakgrunn, nasjonalitet, alder og kjønn er viktig. Det har skjedd mye de siste fem årene, og i dag utgjør kvinner mer enn 70 prosent av ledergruppen samt at vi har blitt mer multikulturelle.

Amgen er et av de ledende bioteknologiske legemiddelselskapene i verden. Ved å utvikle og fremstille bedre og mer persontilpassede behandlingsmetoder, har legemidler fra Amgen endret den medisinske praksis og hjulpet millioner av mennesker i forbindelse med behandlinger av ulike sykdommer som hjerte- og karsykdom, kreft, nyresykdom og osteoporose.

Inviterer jenter inn i legemiddelbransjen

Ekornrud trekker fram både friheten og muligheten for egenutviklingen som gode grunner til hennes trivsel, men også det at hun har en betydningsfull jobb.

– Vi setter pasienter først og det er viktig for den jobben vi gjør. Det å være med på å gjøre livskvaliteten til pasienter bedre og forhindre alvorlig sykdom er viktig for meg. Jeg er stolt av arbeidsplassen min.

Kjersti er utdannet bioingeniør, noe som er en utdannelse som kan gi mange ulike yrker. Aktuelt i dag er analysering av Covid-19-prøver som gjøres av bioingeniør på sykehus. Hun oppfordrer spesielt jenter til å jobbe innenfor bioteknologi eller legemiddelindustri.

– Jeg har vært i bransjen siden 1990 og føler jeg gjør noe nyttig hver eneste dag. Vi damer er ikke mindre dyktig enn gutta og det viktigste rådet jeg kan gi er å stole på deg selv og ikke være redd for å stå tydelig frem. Bruk mennesker rundt deg, be om innspill og tilbakemeldinger, og som leder er det viktig å la de ansatte føle ansvar og egenutvikling, avslutter Kjersti Ekornrud.

Av Cathrine Naglestad

Neste artikkel