Skip to main content
Home » Grønn forbruker » Reis med stil – dress som ikke krøller
Sponset

Lange, krevende dager, temperaturforandringer og mangel på tid. Det er her The Travel Smart Suit fra Dressmann kommer inn. En klassisk dress designet for å spille på lag gjennom reise og aktiviteter, slik at du kan fokusere på andre ting. Like fin og velkledd fra morgen til kveld.

Med nettopp den aktive mannen i tankene har Dressmann designet en elastisk, vannavstøtende og krøllfri dress med praktiske detaljer.  Det handler jo ikke bare om å møte opp i tide, men også om å gjøre et solid førsteinntrykk.

Dress med tekniske detaljer

Det elastiske materialet og pustende fôret sørger for komforten. Vannavstøtende egenskaper gjør at kaffeflekken tørkes rett av igjen. Det tilnærmet krøllfrie stoffet sørger for at du fortsatt ser stilig ut når du går ut av flyet eller toget.

– Vi er veldig fornøyde med egenskapene i denne dressen, sier Tom Brandt, innkjøpssjef i Dressmann.

– Vi har lagt stor vekt på nettopp det at kundene våre ønsker detaljer som lommer med glidelås til pass og andre verdisaker, egen telefonlomme med åpning til ørepropper og refleks på bukse og jakke.

Foto: Dressmann

Resirkulerte alternativ

– Denne dressen er også et skritt i riktig retning miljømessig, sier Tom Brandt.

– Vi er veldig fornøyd med at Dressmann kan bidra med en dress med gode resirkulerte alternativ, som samtidig har funksjonelle detaljer og materialer.

Ytterstoffet på hver dress er nemlig laget av ull og 19 resirkulerte plastflasker. Totalt har Dressmann gjenbrukt 378 000 plastflasker, og brukt 46 300 liter mindre vann enn ved tradisjonell dressproduksjon.

Skjorte av resirkulert materiale

Dressmann ønsker alltid å utfordre med nye produkter hvor de kan anvende resirkulerte materialer, og til høsten lanserer de en serie skjorter, som er GRS-sertifiserte, i en mix av 70 prosent resirkulert polyester. Til og med knappene er resirkulert, og tråden er laget av økologisk materiale.

– Det er viktig for oss å lage plagg med tidløst design, noe som gjør at du kan bruke klærne over flere sesonger. På denne måten unngår vi «bruk og kast» – tendenser. Vi er opptatt av å velge kvalitetsmaterialer, samt å se på nye måter å gjenbruke eksisterende materialer, avslutter Hege Næss Gundersen, designsjef i Dressmann.

Av Cathrine Naglestad

Next article