Skip to main content
Home » Bærekraftige investeringer » Statskog plasserer store innskudd via Fixrate
Sponset

Statskog velger teknologi fra Finech-selskapet Fixrate i sin forvaltning av overskuddslikviditet. På ett år har Fixrate formidlet bankinnskudd for 3,5 milliarder kroner. 

Bedrifter og organisasjoner har ofte store innskudd plassert til svært lav innskuddsrente i forretningsbankene. De er gjerne klar over den lave renten, men orker ikke bryet med å ringe rundt til alternative banker for å finne bedre vilkår. Mindre banker tar ikke imot veldig store summer fra enkeltkunder, altså må bedriften etablere konto i flere banker.

– På Fixrate er det enkelt å finne markedets beste betingelser, prosessene er digitalisert og investorene kan bestille innskuddskonto i så mange banker de ønsker med få klikk. Dokumentprosess og rapportering er svært forenklet, og det resulterer i en effektiv løsning, sier daglig leder i Fixrate Brynjar Ellingsen.

Statskogs eurekaopplevelse

Statskog tok i bruk Fixrate fordi de ønsker så høy avkastning som mulig samtidig som de har veldig lav risiko og sparer mye tid.

– Da vi oppdaget Fixrate fikk vi en eurekaopplevelse. Dette var akkurat den markedsplassen vi trengte. Før slet vi med å få oversikt over hvor det var mulig å få den beste innskuddsrenten, og de gangene vi fant en bank som ville ha innskudd var makssummen begrenset til en liten del av vårt behov. Fixrate har truffet en nisje vi hittil ikke har sett. Markedsplassen gir oss oversikt over alle aktuelle innskuddstilbud, så velger vi de vi mener er best og som passer vårt behov basert på varighet, fast eller flytende rente eller andre betingelser, sier finansdirektøren i Statskog SF Arnt S. Rørvik.

Adopterer ny teknologi

Bank og finans er i dag åpen for partnerskap og nye ideer. Fixrate er et godt eksempel på hvordan et lite selskap kan hjelpe store aktører å nå sine mål.

– Banker flest er begrenset til sine geografiske kjerneområder. Tradisjonelt henter de kapital lokalt eller via obligasjonsmarkedet. Hvis en bank går ut med et svært godt tilbud lokalt, risikerer de kannibalisering i egen portefølje. Å hente penger i obligasjonsmarkedet kan også være dyrt. Ved å publisere tilbud på markedsplassen kan de flytte blikket ut av sin egen region og heller jobbe nasjonalt, i et marked som tidligere var forbeholdt forretningsbankene. Investorer som tidligere ikke hadde ressurser til å innhente tilbud fra mange banker, har nå et åpent marked som gir umiddelbar tilgang og effektive digitaliserte prosesser, sier Ellingsen.

Sterk vekst

På ett år har Fixrate formidlet 3,5 milliarder kroner. Investorene og bankene er svært fornøyde, og selskapet opplever sterk vekst.

– Store bedrifter og offentlige aktører tar i bruk Fixrate. Flere banker melder seg på og til jul regner vi med å ha rundt 35 banker. Enkelhet er utrolig viktig og vi lykkes med å åpne et tidligere lukket og tungvint marked. Fixrate gjør bankinnskudd enkelt, forståelig og intuitiv, sier Ellingsen.

Next article