Skip to main content
Home » Vekst i Trøndelag » Dyreparken som har alt
Sponset

Har du noen gang sett en bjørn klatre i et tre? Eller klappet en elg? Og visste du at oteren er skikkelig leken og tullete? Namsskogan Familiepark & Hotell er Trøndelags største turistattraksjon og har Norges største samling av nordiske dyr. Her kan både store og små hilse på, og lære om de spennende dyrene våre. Og kanskje får du lyst til å svinge deg i tretoppene selv etterpå.

Vi har mange tilbud til store og små i parken. Det å bli med dyrepasseren rundt å fore de store rovdyrene er et av høydepunktene til de besøkende, og her får de stå ansikt til ansikt med både sjeldne og store rovdyr som bor i parken. I tillegg har vi aktiviteter som alpin racer, zip line og klatrepark som får blodet til å bruse litt ekstra. Om man bare vil nyte solen og norsk natur har vi flere grillplasser som er åpen for alle å ta i bruk, og kanskje det passer seg med en rolig padletur på innsjøen som ligger i hjertet av parken.

Det bor også to ekte viltfødte, norske fjellrever i parken. Det er ganske sjelden, og det er ingen andre parker i Norge som har denne lille, hvite reven som viltfødt.

Fjellreven er en art som fort blir populær blant gjestene våre, som ofte kommenterer på størrelsen og tror de er valper. Da blir de som regel overrasket når vi forteller dem at de er 8 og 12 år.

I Norge er fjellreven en sterkt truet art. Namsskogan Familiepark & Hotell samarbeider med Norsk institutt for naturforskning, og tar imot pensjonerte avlsrever, som får nyte pensjonisttilværelsen i parken. Syns man fjellreven er ekstra spennende, kan man kjøpe en billett og bli med en dyrepasser og fôre fjellrevene. Deler av billettinntektene går til bevaring av fjellrev i naturen.

300 kilo bjørn

Hver dag kan man bli med en dyrepasser på en rovdyrrunde og besøke de store rovdyrene. Da begynner dere med jerven og går videre innom fjellrev, gaupe, ulv og til slutt bjørnene.

Vi har tre bjørner i parken, Odin som blir 30 år når i desember og hans to barn Bjørn og Søs på 19. Hannbjørnene våre veier mellom 300 og 350kg når de går og legger seg for vinteren, så dette er mektige dyr. Binna vår Søs er litt lettere på foten og viser gjerne frem sine klatreferdigheter under foringen.

Visste du forresten at bjørnen har fått et litt ufortjent dårlig rykte? Skulle man møte på en bamse i naturen, er de som regel mer nysgjerrig enn sint. Og de er mest sannsynlig minst like redd for deg som du er for den.

Men det gjelder ikke bjørnene i parken vår. De er nok litt skumlere, for de ikke redde for mennesker.

Best å holde seg på riktig side av gjerdet der, altså.

OPPLEVELSER FOR LITEN OG STOR!

Namsskogan Familiepark i Trones er en av Trøndelags største turistattraksjoner. Vi har Norges største samling av nordiske dyr, og tilbyr mange gøyale aktiviteter.

Morsomt å lære om dyrene

Liker man de mindre dyrene, kan man også bli med på en smådyrrunde. Da får man besøke oter, villsvin, påfugl, ilder og rødrev. Man kan også bli med på klovdyrrunden og hilse på reinsdyr, hjort og elg. På disse to rundene får man være med å se dyrepasserne fôre dyrene, mens de forteller om dem.

De fleste syns det er spennende å lære om dyrene våre. Ofte er de voksne minst like ivrige som barna. Mange har ikke noe forhold til dyr. Da er det utrolig spennende for både store og små å lære om dem og for eksempel få klappe en elg.

Dyrepasser for en dag

I Barnas dyrepark, kan man kjøpe en ekstra billett, og så får barna være dyrepasser i to timer og hjelpe til med å samle inn egg og stelle og fôre dyrene. Og selvfølgelig sørge for at alle dyrene får nok kos. I barnas dyrepark bor det flere gårdsdyr, samt kaniner, pinnsvin, villsvin, alpakka, påfugl og geiter.

Dette bruker å være veldig populært, og passer for barn mellom 6 og 13 år.

Zipline og klatrepark

Etter man har hilst på alle dyrene, får mange lyst til å svinge seg litt rundt selv også. Kanskje frister det med en tur i klatreparken? Eller hva med å suse ned den 300 meter lange ziplinen? Eller kanskje teste ut Alpin Racer eller kræsjbåtene? Det kan også friste for de voksne å slappe av i gresset mens barna hopper på Bungee-trampolinen eller tar salto i ballhuset. Eller hva med å ta en tur ut i fiskedammen med en båt og fiske etter ørret? Får du napp, kan du grille den på en av grillene i parken.

Grillene er tilgjengelige for alle, og gjestene kan ta med seg mat og grille eller ha piknik.

Vil man heller kjøpe mat, er det matservering både i parken og på Namsskogan Familiepark Hotell.

Tør du å overnatte ved bjørnene?

For noen blir det litt mye aktivitet for én dag. Ønsker man å besøke parken en dag til, får man rabatt på dag to-billetten. Namsskogan Familiepark Hotell ligger bare et steinkast unna familieparken og har både vanlige hotellrom og familierom. Ellers har parken både hytter, motell, General House og campingplass for telt, bobil og campingvogn. Eller, hvis du tør, kan du overnatte i rovdyrcampen inne i parken. Det står tre lavvoer ved bjørnene og to ved jerven.

Her kan man gå rundt i parken på kveldstid og se på dyrene uforstyrret. På lange, varme sommerdager med mye folk, kan dyrene trekke seg litt tilbake. Så kommer de ofte frem igjen på kvelden.

Ikke bli overrasket hvis du åpner lavvodøren neste morgen og stirrer rett på en av bjørnene som sitter og ser på deg.

De bruker å sette seg rett ved lavvoene og følge med på campen. De er smarte, og har lært seg at det kan lønne seg å sitte der og se søte ut. Og så venter de på dyrepasserne som kommer rundt klokka åtte med mat.

Fin og rolig atmosfære

Enten man overnatter eller ikke, er Namsskogan Familiepark & Hotell uten tvil en opplevelse for både liten og stor.

Det er en fin og rolig atmosfære her, med mulighet til å trekke seg tilbake. Det er veldig hyggelig å se familier som kommer hit og lærer om dyrene, og slapper av og koser seg.

Det kan være lurt å være tidlig ute med å bestille overnatting og billetter. Alt kan bestilles på nett på familieparken.no.

Av Marte Frimand

Next article