Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Inmeta digitaliserer Innlandet
Sponset

I Hamar har over 30 digitale spesialister funnet sammen i konsulentselskapet Inmeta. Vi har snakket med to av ildsjelene om hvordan de hjelper det lokale næringslivet i Innlandet å skape verdi og vekst med bærekraftige, digitale løsninger.

Den digitale utviklingen er enorm. Stadig mer av hverdagen vår er avhengig av nettbaserte tjenester som vi bruker uten at vi er klar over hvor komplekst det egentlig er. Inmeta er et norsk konsulentselskap med spisskompetanse innen digital og datadrevet innovasjon. Selskapet, med hovedkontor i Oslo, har over 200 dyktige konsulenter og rådgivere i stallen.

Hjelper store og små bedrifter i Innlandet

Avdelingskontoret på Hamar hjelper det lokale næringslivet med planlegging og implementering av den teknologien de trenger for å kunne tilby de digitale tjenestene folket ønsker. Inmeta jobber metodisk og kreativt med teknologi, og de utfordrer på status quo slik at kundene får syretestet løsningene sine.

– Vi har ansatte med doktorgrad innenfor kunstig intelligens, og vi har ansatte som er rå på å analysere data, sier Julie Lorch-Falch Chrissafopoulos, Head of User Experience i Inmeta Innlandet.

Best på å ha det hyggelig på jobb

Inmeta er avhengig av at de ansatte er innovative og har høy driv. Da må de trives og ha det gøy på jobb, sier Fredrik Skarderud, regionleder for Inmeta Innlandet.

– Ved at vi er en bedrift som er metodisk kreativ, så ser vi verdien av å jobbe sammen på samme lokasjon, og ikke motsatt som er vanlig i IT-bransjen, sier Julie.

– Trivsel er viktigst for oss og vi er avhengig av at folk trives.

Fredrik er helt enig.

– Dessuten er trivsel den største bremsen mot at folk slutter, sier han.

– Vi har hatt noen som har prøvd å slutte, men de har kommet tilbake etter få måneder, sier Fredrik med et smil.

Inmeta vokser og trenger flere folk

De er over 30 medarbeidere på Hamarkontoret, men de har fortsatt behov for flere.

– Heldigvis er vi i den situasjonen at folk henvender seg til oss for å få jobb, sier Fredrik.

– Det er mange som har flyttet til Innlandet fordi de ønsker å jobbe hos oss, sier han videre. Også internt fra andre avdelinger.

– Stemningen fra Hamarkontoret er smittsom, sier Julie som et svar på hvorfor ansatte fra andre avdelinger søker seg dit.

Jobber du hos Inmeta på Hamar får du det beste fra to verdener, påstår hun.

– Du får gleden av å jobbe med en dedikert gjeng i en småby, samtidig som det er kort vei til Oslokontoret som de besøker jevnlig, sier hun.

Inmeta Innlandet flytter snart over i et større lokale på Hamar bestående av et stort innovasjonsrom hvor de kan klekke ut enda bedre idéer, og hvor de får plass til over 50 ansatte.

Av Oddvar Meyer

Next article