Skip to main content
Home » Teknologihovedstaden » Trainee Trøndelag knytter unge talenter med næringslivet
Sponset

Det regionale trainee-programmet Trainee Trøndelag er en sentral aktør i å gi nyutdannede arbeidserfaring hos bedrifter i Trøndelag. Marit Eriksen, prosjektleder i Trainee Trøndelag, gir oss innsikt i de betydelige fordelene bedrifter oppnår gjennom sitt medlemskap.

– Gjennom vårt arbeid, som en del av Trainee Trøndelag sitt nettverk, gir vi medlemsbedriftene tilgang til en talentpool av nyutdannede, klar for å bringe nye ideer og energi inn i bedriftene her i Trøndelag, sier Marit Eriksen.

Med nedslagsfelt i hele fylket hjelper Trainee Trøndelag bedrifter med å finne nyutdannede kandidater fra hele landet. De samarbeider med 70 bedrifter som årlig huser talenter gjennom et toårig trainee-program. Traineene får nettverk lokalt og i hele fylket, i tillegg til faglig og sosialt tilbud både av arbeidsgiver og Trainee Trøndelag.

Hvert år søker mellom 200-300 kandidater med fullført bachelor- eller mastergrad fra et bredt utvalg av studiebakgrunner. Alt fra ingeniører og jurister til økonomer og statsvitere.

Ordningen ble opprettet i 2018 sammen med Trøndelag fylkeskommune for å øke attraktiviteten til trønderske kommuner og sikre at fylket beholder og tiltrekker seg kloke hoder. Det er relevant for alle bedrifter som ansetter folk med høyere utdanning.

Årets søknadsfrist er 1. februar. Da starter rekrutteringsprosessen for høsten 2024. Alle som har rekrutteringsbehov på nyåret bør koble seg på for å utnytte muligheten!

Økt synlighet

– I tillegg til å hjelpe med rekrutteringen, som sparer bedriftene for tid og ressurser, gir medlemskap økt synlighet og merkevarebygging. Det er spesielt viktig for mindre bedrifter som kanskje ikke har ressurser til omfattende kampanjer for å tiltrekke seg de beste kandidatene, legger Eriksen til og forteller at de fleste bedrifter som knytter seg til Trainee Trøndelag, ønsker å være med i flere år.

Fra student til ansatt
Bli trainee i Trøndelag!

– Mange av våre partnerbedrifter blir overrasket over hvor raskt traineene tilpasser seg og leverer resultater, til tross for mangel på tidligere arbeidserfaring, forklarer Eriksen.

Finner de riktige hodene

Vi tok en prat med Sunniva Evensen Aksnes, HR-rådgiver i Aker Solutions i Verdal, som er en av medlemsbedriftene hos Trainee Trøndelag, og den lokale organisasjonen Intro Trainee.

– For oss har det vært viktig med kandidater med riktig mentalitet – de som er nysgjerrige, initiativrike, og ambisiøse. Vi ønsker ledertyper som er villige til å stille spørsmål og som kan være med på å skape et mangfoldig team, med både erfarne og nye ansatte, sier hun og legger til at Trainee Trøndelag, og Intro Trainee har vært viktige aktører i å finne de riktige talentene i bedriften, som til daglig produserer stålunderstell og jackets for blant annet større havvindprosjekter.

Er du en bedrift på jakt etter dyktige talenter?

Bli en del av Trainee Trøndelag i dag og bidra til ditt lokalmiljø og finn drømmekandidaten på kjøpet!

Av Kristian Mendoza

Next article