Home » Grønn omstilling » Nylansering kan spare samfunnet for milliarder
Sponset

Fell Technology utvikler en plattform av smartteknologi som vil muliggjøre et unikt univers av samhandling mellom tjenester.

Fell Technology er et norsk selskap som driver med utvikling av IoT-løsninger for å sikre blant annet hus, hytte og båt via tryggere og mer kostnadseffektive løsninger. Selskapet står bak den største aktøren innen vannlekkasjesikring i Norge – Waterguard. Den lille dingsen du plasserer på et rør under vasken er per i dag installert i over 500 000 boenheter i Norge, og bidrar slik sterkt til å sikre bygg. For tiden holder Fell Technology på å videreutvikle en digital versjon av Waterguard som vil komme på markedet i 2023.

– Ettersom det allerede er så mange bygg som har vannlekkasjesikringen vår installert ønsker vi å gjøre det mulig å koble den opp mot et system som varsler mobilen til beboere og borettslag om eventuelle vannlekkasjer. På den måten vil man få en bedre oversikt og kan ta affære enda raskere om uhellet er ute, sier en av grunnleggerne av Fell Technology, Christian Frost Røine.

Christian Frost Røine

Grunnlegger, Fell Technology

Hvert år koster vannskader i Norge omkring fire milliarder kroner, men vel så viktig i et bærekraftperspektiv er at det fører til store skadeverk. Ifølge Sintef kan én enkelt vannskade gi et CO2-fotavrtrykk på opptil 300 kilo.

Bor du i en eldre bolig? Installer Waterguard før det er for sent!

Plattform for smartteknologi

Med utgangspunkt i den digitale Waterguard-løsningen utvikler Fell Technology en IoT-plattform med stadig flere sikkerhetsprodukter som vil muliggjøre et unikt univers av samhandling mellom tjenester og enheter.

– En felles dataplattform vil være av uvurderlig betydning når framtidens byer skal skapes – både i forhold til samfunnsplankleging, byutvikling og utvikling av boliger, sier Røine.

Plattform

Internett of Things (IoT) handler om alle de enkelttingene du kan bruke det til og hvordan du kan koble de opp mot skyene.

– Den største verdien av IoT er å sørge for at de produkter man allerede har i produksjon blir gjort smartere, og dermed også tilgjengeliggjør ny merverdi for brukerne utover dagens løsninger. Med vårt nye system vil samfunnet og alle aktører som er involvert få helt andre muligheter til å tilpasse løsningsvalgene basert på datagrunnlag. Det gir en større informasjonsflyt og gjør det mulig å bygge mer bærekraftig.

Fell Technology er et norsk selskap som driver med utvikling av IoT-løsninger for å sikre blant annet hus, hytte og båt via tryggere og mer kostnadseffektive løsninger. Fell Technology utvikler stadig flere sikkerhetsprodukter under samme IoT-plattform som vil muliggjøre et unikt univers av samhandling mellom tjenester og enheter. Selskapet har siden 2013 skaffet solide posisjoner med sterke innovasjoner innenfor sikkerhet i marinesektoren med MOB+ og 1st mate i tillegg til Waterguard, som markedsledende lekkasjesikring.

Neste artikkel