Skip to main content
Home » Vekst i Trøndelag » Reiste rundt halve jorda for å kontrollere leverandør
Sponset

Den nye Åpenhetsloven stiller blant annet strenge krav til bruk av seriøse underleverandører. Det tar Getek AS i Malvik på stort alvor.

– Det er vår overbevisning at samarbeid med seriøse underleverandører er nøkkelen til å levere trygghet og kvalitet til våre kunder. Derfor besøker jeg personlig våre leverandører, for å sikre at de oppfyller våre strenge krav til kvalitet og overholdelse av åpenhetsloven, sier Jon Sveinar Fløttum, daglig leder Getek AS.

Han besøkte nylig datterselskapet til en leverandør i Kina, som står for produksjonen av solcellepanel i konsernet.

– Det første jeg la merke til, var airconditioning i alle produksjonslokaler, hvor rent og ryddig alt var, og at de ansatte virket å ha gode arbeidsforhold. Blant annet har fabrikken aldergrense på 18 år, samt at de hadde kantine og gode fasiliteter, forteller han.

Kvalitetsmateriell og skreddersøm

Etter en hel dag på anlegget fikk Jon «Hot Pot», i godt selskap med Sales Manager, fabrikksjef og produksjonssjef. Den ene siden var «hot» og den andre var også «hot», kunne Fløttum fastslå, men godt var det!

Fløttum forteller at kundene anerkjenner Geteks strategi om å levere kvalitet og utvikle skreddersydde løsninger sammen med kundene, der Getek-varemerkene Solartek, Suntek og Energitek blir brukt.

Jon Sveinar Fløttum og fabrikksjef. Foto: Getek

Åpenhetsloven

Den såkalte «lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold» ble innført i Norge 30. juni 2023, og er et viktig verktøy for Getek.

– Med den kan vi stille konkrete krav til våre leverandører, og bidra til å påvirke positivt. Slike leverandørbesøk sikrer oss kvalitetsmateriell, produsert av selskap som ivaretar anstendige arbeidsforhold og menneskerettigheter, fortsetter Fløttum.

Leverandøren i denne artikkelen etterlever ISO-standarder, men dette var første gangen de hadde blitt utfordret konkret på Åpenhetsloven. Jon Sveinar Fløttums besøk, og hans dokumentasjonskrav til selskapet, resulterte i at administrerende direktør hos leverandøren kontaktet sin råvareleverandør, som igjen ble utfordret på å svare opp, i henhold til Åpenhetsloven.

I ettertid av besøket har Getek fått tilstrekkelig dokumentasjon til at man ikke behøver å iverksette tiltak forbundet med sitt aksomhetskrav til denne leverandøren.

Vi ønsker å levere ren energi til samfunnet, og dette prosjektet viser hvor viktig samarbeid er for å nå klimamålsettingene.

Rune Otterstad, konsernsjef Fosenkraft

30 års med solceller

– Næringskunder skal være trygge på at de får den beste og mest driftssikre løsningen. Getek AS har over 30 års erfaring fra solcellebransjen. Vi har har etablert oss som en ledende leverandør av strømforsyningsanlegg til anerkjente organisasjoner, som NVE, Norsk Polarinstitutt, Avinor, Forsvaret, FN og Politiet, forteller Fløttum.

I 2022 ble Getek oppkjøpt av Fosenkraft AS, som med dette har sikret seg en unik kompetanse og bygger nå svært driftssikre strømforsyningsanlegg der kvalitet og driftssikkerhet er satt i høysetet. Fløttum viser til flere nye installasjoner:

Fosens største solcelleanlegg, som nå er i full drift. Fosenkraft Elektro, og søsterbedriften Getek, har fylt taket på Fosen Tools med 646 solcellepaneler, som gir en forventet årlig produksjon på 276 000 kilowatt. Anlegget ble satt i drift og finjustert i august 2023, og solen strømmer nå inn, bokstavelig talt.

Getek og Aneo samarbeider om å levere og installere solceller på et stort næringsbygg til Flokk AS på Røros, som er den ledende produsenten av bærekraftige møbler og akustiske løsninger i Europa. Fosenkrafts konsernsjef Rune Otterstad anser dette som et viktig bidrag til selskapets videreutvikling:

– Vi ønsker å levere ren energi til samfunnet, og dette prosjektet viser hvor viktig samarbeid er for å nå klimamålsettingene. Vi tror at samarbeid mellom aktører som forplikter seg til å levere bærekraftige energiløsninger, bidrar til gode løsninger og, ikke minst, høy kvalitet, sier han.

Langt inn i den norske fjellheimen eller midt i byen – GETEK leverer trygge, grønne og driftssikre energiforsyningsløsninger, bygget på mange års erfaring fra inn- og utland. Vi har stor kunnskap og erfaring innen alternativ energiforsyning. Derfor kaller vi oss ledende innen alternativ energi!

Av Jarle Petterson

Next article