Home » Sirkulær økonomi » Signify belyser viktige klimautfordringer
Sponset

Signify, tidligere Philips Lighting, har vært verdensledende innen belysning i over 130 år. I tillegg til å bidra til en sikrere, mer produktiv og smartere verden, er de nå også blitt CO2-nøytrale.

– Vi ble karbonnøytrale i november 2020, og bruker 100 prosent elektrisitet fra fornybare kilder, og det er vi stolte av, sier Country Manager, Tord Christensen.

Tord Christensen

Country Manager

I løpet av 2025 skal 32 prosent av selskapets inntektsstrøm være fra sirkulære produkter og tjenester.

– Dette skal vi oppnå ved hjelp av 3D-printede armaturer, produkter designet for sirkulær økonomi og lys som en tjeneste. Lys som en tjeneste fungerer på den måten at Signify tar på seg design, installasjon og drift, så kunden kan velge å kjøpe kun lyset og ikke armaturene. Dette bidrar også til at Signify kan sikre livssyklusen til armaturene, og dermed ivareta bærekraft, sier Christensen.

Les mer om Signify og deres løsninger her.

Bærekraftig belysningsestetikk

Signifys 3D-printede produkter har et CO2-avtrykk som er 50 prosent mindre enn et støpt produkt. De 3D-printede lampene er laget med fokus på bærekraft, og basen består av kraftig høykvalitets 100 prosent resirkulerbar polykarbonat. En typisk 3D-printet lampe uten elektronikk og lyskilde har 47 prosent lavere CO2-utslipp enn en tradisjonell fabrikksprodusert lampe i metall.

– Lampene er laget helt uten lim, har færre deler, i tillegg til at de bare veier to tredjedeler av et tradisjonelt armatur, noe som igjen gir 35 prosent i CO2-besparelser på frakt, forklarer Christensen.

– I forhold til produkter tradisjonelt produsert i Kina, reduseres avtrykket med over 70 prosent, da Signifys 3D-printede lamper i tillegg har kortere transportvei, forteller Christensen.

– Man kan designe sine egne lamper tilpasset det uttrykket man ønsker, og få de 3D-printet. Ved store byggeprosjekter, ser vi nå mer og mer at det brukes egendesignet 3D-print, sier Christensen, og forteller at de allerede har mange fabrikker rundt om i Europa.

– Og vi fortsetter å bygge flere, slik at vi kan tilby kunden et sirkulært alternativ, sier han.

En typisk 3D-printet lampe uten elektronikk og lyskilde har 47 prosent lavere CO2-utslipp enn en tradisjonell fabrikksprodusert lampe i metall. Foto: Signify

En lysere fremtid

– Blant prosjektene vi har levert, er deler av belysningsanlegget på Schiphol flyplass i Amsterdam. Der er det kontraktsfestet at alle produktene skal brukes om igjen i etterkant, sier Christensen.

– Vi leverer sirkulære armaturer til både industri, kontor og gatebelysning, og er blant annet en av de største leverandørene av gatelys i Norge. Armaturene er laget av gjenbrukbart materiale. Alle deler kan enten gå tilbake til produksjonen eller gjenbrukes på annen måte, sier han videre.

– Mange av våre armaturer er allerede sirkulære, de kan oppgraderes, repareres, gjenbrukes og resirkuleres. På den måten skaper vi et miljøvennlig kretsløp.

Signifys mål er å frigjøre lysets enorme potensial for å skape lysere liv og en bedre verden. Les mer her!

Jobber med å fjerne all plast

Christensen understreker at de ikke bare leverer til store prosjekter, men at forbrukerdelen også er viktig for dem.

– Vi leverer alt innen lyspærer og armatur til smartbelysning som Philips Hue. En del av vår bærekraftsstrategi, er at vi jobber med å få vekk all plast i våre forpakninger, sier han.

Ved å endre måten lys produseres på og måten vi bruker lys på, ønsker Signify å forbedre folks liv, samtidig som det gir en positiv innvirkning på planeten vår.

Av Cathrine Naglestad

Neste artikkel