Home » News » Fra B til A i energikarakter – helt uten kostnad
Sponset

Bulk Industrial Real Estate har nylig fått installert et kostnadsfritt solcelleanlegg, levert av Sunday Power. Det alene har resultert i at energikarakteren for bygningen ble oppgradert fra B til A.

Med eget solcelleanlegg på taket har man mindre behov for å importere strøm fra nettet, som i sin tur påvirker energikarakteren til bygningen positivt. Hvor mye karakteren bedres avhenger av størrelsen på anlegget sammenlignet med energiforbruket. Sunday Power ser mange eksempler på at solcelleanlegg alene gir kundene bedre energikarakter.

– Stadig flere banker tilbyr «grønn finansiering», med bedre lånevilkår til grønne bygg som oppfyller visse krav. Alle næringsbygg må ha et energimerke fra Enova, for å kunne selges eller leies ut, og bankenes krav er ofte karakteren B eller høyere, forklarer produktsjef og medgründer i Sunday Power, Alexander Rydfjord.

Alexander Rydfjord

Produktsjef og medgründer Sunday Power

Bedre energikarakter

Energimerkingen skal øke bevisstheten rundt bruk av energi, og løsninger som kan gjøre bygg energieffektive. Den består av energikarakter og oppvarmingskarakter, der energikarakteren gir en samlet vurdering av energibehovet, fra A (best) til G (svakest).

– Energibehovet anslås ut fra antall kilowattimer per kvadratmeter oppvarmet bruksareal bygningen er beregnet til å trenge ved normal bruk. Energikarakteren er basert på beregnet levert energi, uavhengig av faktisk målt energibruk, fortsetter Rydfjord.

– Oppvarmingskarakteren gir informasjon om energibehovet til oppvarming av rom og tappevann, med skala fra rødt til grønt. Energibehovet kan dekkes av andre energikilder enn strøm og olje.

– Hvor mye bedre energikarakteren blir ved bruk av solcelleanlegg er noe vi hjelper med å beregne, men erfaringsmessig ser vi at energikarakteren i mange tilfeller flytter opp ett trinn. Når man får solceller på taket, reduseres behovet for ekstern energi betraktelig. 

Smart, effektiv og lønnsom solenergi til næringsbygg

Få et grønnere og mer verdifullt bygg. Prøv vårt eiendomssøk og se potensialet i deres eiendommer.

Kostnadsfritt solcelleanlegg

Det spesielle med Sunday Power er at kundene får levert og montert solcellepanelene kostnadsfritt. Det er mulig gjennom at kunden binder seg til å kjøpe «solstrøm» gjennom selskapet, også det til en rimelig penge. Et av selskapene som har benyttet seg av dette, er slangespesialisten Hydroscand i Bulk Park Lindeberg i Lillestrøm kommune.

Eieren av bygget, Bulk Industrial Real Estate, er sammen med Sunday Power i full gang med å installere solcelleanlegg på flere av sine bygg. Hydroscand-bygget er det femte i parken med solcelleanlegg på taket.

– Solcelleanlegget på taket av Jeksleveien 100 gjorde at vi umiddelbart gikk fra B til A, uten noen andre tiltak. Dette betyr at vi oppgraderte energikarakteren uten å betale for det, sier Sandra Caffarena i Bulk Industrial Real Estate.

Sandra Caffarena

Eiendomssjef, Bulk Industrial Real Estate

Byggeier får dermed et grønnere bygg, og leietager Hydroscand får produsert egen fornybar energi til sitt hovedkontor, uten å gjøre inngrep i naturen eller belaste strømnettet. Alexander Rydfjord gjør et poeng av at det fins enorme takflater i landet, som er godt egnet til å produsere solstrøm, samtidig som behovet for fornybar energi øker. Det vil Sunday Power gjøre noe med.

Alle energieffektiviserende tiltak har en kostnad, og det er få som har så stor innvirkning på energikarakteren som et solcelleanlegg. Sunday Power gir byggeier denne muligheten, uten å behøve å ta investeringen i anlegget, sier Alexander, som har en klar oppfordring til leietagere eller eiere av næringsbygg:

– Om du vil se på muligheten for å forbedre din energikarakter ved å installere solceller på taket, ikke nøl med å ta kontakt med oss i Sunday Power.

Fakta

• Sunday Power har som mål å akselerere det grønne skiftet ved hjelp av smart teknologi og innovative forretningsmodeller.
• Gjør solenergi enkelt, smart og lønnsomt for både gårdeiere og leietakere.
• Tilbyr en modell med kostnadsfritt anlegg hvor leietaker kjøper grønn solstrøm.
• Solcelleanlegg på næringsbygg kan ofte løfte energikarakteren.
• Bankenes grønne lån krever ofte energikarakter B eller A.

Les mer på sundaypower.no

Neste artikkel