Skip to main content
Home » Kritisk infrastruktur » Hörmann leverer sikkerhet til nytt politihus
Sponset

Kjøretøysperrer fra Hörmann skal bidra til sikkerhet for publikum i Agder politidistrikts nye hovedkvarter i Kristiansand.

– Vi er stolte over å ha fått leveransen av fysisk sikring av publikumsområder rundt det nye politihuset. Det er en stor tillitserklæring fra byggherre og entreprenører, sier Steinar Håvarstein i Hörmann Norge.

Sommeren 2023 skal det nye politihuset være i full drift midt i det mest travle hjørnet av Kristiansand, med jernbanestasjon, fergeterminal og innfartsårer som nærmeste naboer. Mellom 400 og 500 mennesker får sin faste arbeidsplass her, og det er dimensjonert for over 100 000 besøkende årlig.

Områdesikring for mer sikkerhet | Hoermann.no

For leietaker, Agder politidistrikt, har sikkerheten rundt bygget hatt høy prioritet. Arne Sundvoll er politiets prosjektansvarlig for det nye politihuset i Quadrum, der byggherre er Bane NOR Eiendom og Kruse Smith er totalentreprenør.

– Våre nye lokaler skal huse tre nødetater; politiet, brann og helse. Her samles politiets operative funksjoner, forebyggende enhet, etterforskning, etterretning og ledelse. Politiets sentralarrest, Barnevernsvakt, pass- og våpenkontor og utlendingsforvaltning skal også ha plass. Vi samler mange publikumsrettede funksjoner her, og da blir sikkerhet ekstra viktig, sier Sundvoll.

 En av utfordringene er å forene hensynet til sikkerhet med ønsket om å ha et åpent og publikumsvennlig politihus.

– Vi skal stenge farlige kjøretøy ute, uten at vi stenger oss selv inne. Politiet har derfor stilt strenge krav til løsningene for kjøretøykontroll på området, sier Sundvoll.

Foto: Hörmann Norge AS

Fjernstyrte pullerter

Politiet trenger uhindret adgang til bygget med sine utrykningskjøretøyer, samtidig som uvedkommende kjøretøy hindres adgang. Hörmann har levert 10 fjernstyrte, nedsenkbare pullerter og 75 faste pullerter som er dimensjonert for å stoppe alle typer kjøretøy. OneCo har, som underentreprenør, ansvaret for å levere områdesikring, skrankefunksjoner og kjørebommer til politihuset. Per Ove Paulsen i OneCo Technologies sier de valgte Hörmann som leverandør av flere grunner.

–  Hörmann hadde pullerter som tilfredsstilte våre strenge krav til funksjonalitet. De må blant annet ha en høyde og styrke som sørget for god beskyttelse. De nedsenkbare pullertene som ble tilbudt, har gode tekniske løsninger for fjernstyring, sier Paulsen.

Foto: Hörmann Norge AS

Foto: Hörmann Norge AS

OneCo hadde dessuten krav til at alt sikkerhetsutstyr skulle være testet og sertifisert. Det hadde Hörmann ingen problemer med å innfri.

– Hörmann er en seriøs, internasjonal aktør med et bredt spekter av sertifiserte produkter. Vi kjenner oss trygge på at vi får utstyr som gjør jobben det er satt til, sier Paulsen.

Hörmann – Europas ledende leverandør av porter og dører

Mer enn 20 millioner porter har blitt produsert og levert over hele verden siden selskapet ble grunnlagt i 1935. I 40 spesialiserte fabrikker i Europa, Nord-Amerika og Asia utvikler og produserer mer enn 6 000 medarbeidere porter, dører, karmer, motorer / portåpnere, adgangskontroll- og oppbevaringsystemer av høy kvalitet for bruk i privatboliger og næringsbygg. Hörmann-gruppen har en internasjonal virksomhet med hovedsetet i den lille byen Steinhagen i Westfalen i Tyskland. Selskapet, som er en familiebedrift i tredje og fjerde generasjon, omsetter for over en milliard euro i året.

I dag ledes Hörmann-gruppen av barnebarnet og oldebarna til selskapets grunnlegger August Hörmann. Personlig ansvarlige partnere er Thomas J. Hörmann (i midten), Martin J. Hörmann (til venstre) og Christoph Hörmann (til høyre).

Hörmann Norge har 140 ansatte og vårt hovedkontor- og lager ligger i Kristiansand. I tillegg har vi avdelingskontorer i Bergen, Oslo, Stavanger, Trondheim og Tromsø, samt et nettverk av forhandlere over hele landet. Omsetningen i Norge ligger på cirka 340 mill NOK.

Les mer på hoermann.no

Next article