Skip to main content
Home » Kritisk infrastruktur » Drikkevannet er det viktigste vi har
Sponset

INNVA spesialiserer seg innenfor VA-teknikk, og er Norges distributør av Hawle-produkter. Produktene er kjent for sin høye kvalitet og innovative løsninger med mål om lang levetid. 

VA-produkter skal leve mange tiår før utskiftning, og levetid og problemfri drift er noe Hawle og INNVA fokuserer på.

– Vi selger i hovedsak ventiler, hydranter og utstyr til vann og avløp. Hovedagenturet vårt er den østerrikske produsenten Hawle, som har ledet innovasjonen i alle år, hvor kvalitetsstempelet er udiskutabelt, forteller Scott Reinhard, som er daglig leder i INNVA.

Kompetanse og erfaring

Visjonen er å være kundens foretrukne samarbeidspartner.

– For å fortjene denne rollen er kompetanse og erfaring viktige faktorer, så vi jobber hardt for å alltid levere kvalitetsprodukter og den kunnskapen som trengs, fra prosjekteringsstadiet og gjennom driftsfasen, sier Reinhard.

Fabrikken ligger utenfor Salzburg i Østerrike, hvor grunnvannet i fjellene er glassrent. Der produserer de komponentene som skal til for å produsere et godt anlegg med lang levetid.

– Kvalitet koster, så vi er nok litt dyrere enn andre. Men bruker du kvalitetsprodukter, får du et robust anlegg med lang levetid, sier Reinhard.

Ifølge Reinhard er nøkkelen å bygge med lang levetid, ikke effektivt og kjapt. For å få levetiden optimal må det investeres i anleggene.

Et lite fotavtrykk

Alt av produksjon og innkjøp foregår i Europa, og i produksjonen brukes 50-85 prosent resirkulert materiale. I 2017 ble INNVA sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift og har vært det siden.

– I INNVA mener vi at alle må ta sitt miljøansvar, og denne sertifiseringen var en god måte for oss å få miljøtankegangen inn i hele organisasjonen. Vi er opptatt av kvalitet i alle ledd, også i miljøarbeidet, sier Reinhard.

– Livsløpskostnaden bør være viktigst

Reinhard opplever at det i større grad etterspørres kvalitet, men at pris fortsatt blir det utslagsgivende når produkter skal kjøpes inn. For å ta innpå etterslepet må anlegg bygges robust og med kvalitetsprodukter for å øke levetiden. I dag har vi en fornyingstakt på 0,7 prosent, hvilket vil si at anlegg som bygges i dag må ha en levetid på cirka 150 år før det blir fornyet.

– Å vekte pris høyest blir i så måte en selvmotsigelse. Det er livsløpskostnaden, både økonomisk og miljømessig, som burde være viktigst. Drikkevannet er tross alt det viktigste vi har, avslutter Reinhard.

Next article