Skip to main content
Home » Grønn transport » Hurtiglading hos Shell: – Optimaliser reisen slik at både du og bilen får energipåfyll
Sponset

Den norske bilparken endrer seg i stor fart fra fossile drivmidler over på elektrisitet. Nå er elbilandelen på rekordhøye 20 prosent.

I takt med bilparken, endrer også Shellstasjonene fokus: Det som tradisjonelt har vært «bensinstasjoner» er nå «energistasjoner», slik at de fortsatt er et naturlig stoppested for deg når du er på farta. Thomas Danielsen, kategorisjef for energi og bilvask hos Shell, følger nøye med på hvordan bransjen er i endring, og ser på hvordan dette påvirker fremtidens stasjoner.

– En ting er sikkert; vi er på farta som aldri før. Det er vekst i bilparken, og vi jobber hele tiden med at våre stasjoner skal forbli relevante. Det er ikke bare bensin eller diesel som er viktig lenger, men også nye energiformer som lading. Samtidig spiller våre andre tilbud en stadig viktigere rolle for våre kunder, som god mat, bilvask og andre servicefasiliteter.

Thomas Danielsen, kategorisjef for energi og bilvask hos Shell. Foto: Shell

Bygger ut ladenettverket

Shell har ladestasjoner fra Bodø i nord til Kristiansand i sør, og fra Kongsvinger i øst til Bergen i vest. Nå har vi til sammen etablert 250 ladepunkter fordelt på over 44 strategisk plasserte stasjoner.

– Vi fortsetter utvidelsen av ladenettverket i rekord fart, det betyr at langt flere stasjoner vil tilby lading innen kort tid, lover Danielsen.

Raskt og enkelt

Han erfarer også at elbilisten planlegger reisen annerledes enn kunder med tradisjonelt drivstoff på tanken.

– Ja, man beregner ofte ut fra kjørelengde, slik at stopp på veien for lading optimaliseres for helheten av turen. At vi da kan tilby kundene det de trenger på farta, gjør oss til et attraktivt sted å lade.

Danielsen sier også at det blir stadig viktigere å se på den enkelte stasjon, dens beliggenhet og nærområde fremfor å bygge ensartet. Han understreker at det er viktig å være endringsvillig, og at selskapet har lagt seg på en linje hvor de bygger i takt med bilparken og den seneste teknologien.

– Her går utviklingen rivende fort, og vår målsetting er å maksimere kundens opplevelse. Målet er at det skal være raskt og enkelt å lade hos oss.

Foto: Shell

Teknologinøytrale ladere

Vi ser kontinuerlig etter de beste løsningene for å gjøre ladestasjonene mer brukervennlige, og ikke minst få ned ladetiden, slik at kundene må bruke mindre tid på dette. Laderne på Shell er teknologinøytrale. Det betyr at du kan lade hos Shell uansett hva slags elbil du kjører.

Et hyggelig sted å ta en pause

Samtidig som vi bygger ut ladenettverket, pusser vi også opp stasjonene våre og legger til rette for sitteplasser inne. De siste årene har Shell jobbet knallhardt for å utvikle og forbedre mattilbudet, og gi kundene mulighet til å kjøpe sunne, reale, og velsmakende måltid på veien. Medarbeiderne tilbereder god mat og rykende ferske bakervarer på stasjonene over hele landet, slik at du kan nyte nybakte fristelser inne, mens bilen lader.

Av St 1 Norge AS

Next article