Skip to main content
Home » Fremtidens industri » Bidrar til elektrifisering av samfunnet
Sponset

Freber sitt mål innenfor energilagring er å ta frem de beste og mest effektive løsningene i takt med nye krav som stilles i forhold til det grønne skiftet.

Vår ambisjon er å bidra til bruk av fremtidsrettet teknologi for å nå FN sine bærekraftsmål. Freber skal gjøre det mulig å velge grønne løsninger som en fullgod erstatter for fossilt brennstoff.

Vi er et kompetansehus innen energilagring som leverer løsninger markedet har behov for, i forhold til elektrifiseringen av samfunnet.

Stasjonære løsninger

Våre stasjonære løsninger er modulære i rack eller container og kan bygges fra 20 kWh og oppover. Løsningene kan integreres mot sol- og vindsystemer for blant annet å kunne forvalte produsert energi når behovet er stort. Systemene kan også integreres mot Nordpool for trading ved høye strømpriser og kommer med peakshaving-funksjonalitet.

Det er stor gevinst ved bruk av energilagring til frekvensregulering. Vi leverer godkjente løsninger på frekvensreguleringsmarkedet (FFR og FCR) mot Checkwatt i Sverige og Flextools i Norge. I Norge vil aktører med strømforbruk over 100 000 kWh årlig, kunne oppnå god kostnadsmessig effekt ved investering av en batteriløsning ved å redusere deres effektledd som er en stor kostnadsbærer innenfor nettleie.

Foto: Freber AS

Mobile løsninger

De mobile løsningene som Freber leverer kan brukes i alle markeder som ikke er tilkoblet grid (nett). Vi har levert systemer både til bygg- og anlegg og transportbransjen. Det er mulighet for AC og DC/CCS tilkobling inn og ut for å sikre lading både for industribehov og elektriske kjøretøy.

Freber sin lansering innenfor mobile løsninger har truffet godt i markedet og vi er stolte av å presentere vår nye Rescue Charger. Det er en kompakt mobil batteribank for nødlading av elektriske kjøretøy – spesielt godt egnet mot for eksempel elbusser som går tom for strøm da løsningen støtter 800V systemer. At behovet er stort, har vi fått mange eksempler på gjennom media i de ekstreme kuldeperiodene landet har vært preget av i vinter. Løsningen er tatt frem som et felles prosjekt mellom EKODA og Freber. Vår Rescue Charger har en batterikapasitet på hhv 66 og 88 kWh og kan levere opp mot 90 kW ladeeffekt og brukes mot kjøretøy som har CCS2. Løsningen kan plasseres i varebil, på henger eller andre egnede steder. Enheten lades raskt opp ved å koble den til en hurtiglader eller AC industristikk.

Freber har et team med bred kompetanse innenfor batteriteknologi, elektronikk og automasjon og har et stort globalt nettverk med kompetanse innenfor komplementære områder som produksjon av solenergi og vindkraft.

– Selskapet er med i flere spennende nettverk med mange land verden over som tester både eksisterende og ny batteriteknologi. Det jobbes tett mot både superkondensatorteknologi og andre fremtidige nyvinninger, sier daglig leder, Christin Lian.

Christin Lian

Daglig leder, Freber

Freber AS

 Freber har et sterkt fagteam innen elektronikk, batteri og energilagring som sammen med leverandøren finner den beste løsningen for kundens neste prosjekt. 

Next article