Skip to main content
Home » Businessguiden » Næringslivets viktigste arena for innovasjon og ledelse
Businessguiden

Næringslivets viktigste arena for innovasjon og ledelse

Foto: Oslo Business Forum

Eventbransjen har vært sterkt berørt av koronapandemien. Men for Oslo Business Forum har det ført til en vellykket omstilling som fører til rekordgode tall i 2021. I september går neste arrangement av stabelen med noen av verdens fremste foredragsholdere innen innovasjon og ledelse.

Oslo Business Forum har et klart formål. Det er å sette fokus på innovasjon, strategi og ledelse gjennom å arrangere en årlig konferanse med de aller fremste foredragsholderne i verden. De produserer også webinarer, podkaster, artikler og videoer med faglig rettet innhold innen de samme temaene.

– Vi har holdt på med næringslivskonferanser siden 2016 og hatt foredragsholdere som Sir Alex Ferguson og Barack Obama. Men det var først i 2020 vi hadde funnet vekstformelen vår. På de to første månedene av året hadde vi omsatt for nesten 20 millioner kroner, mer enn vi hadde omsatt for i hele 2019. Alt så rosenrødt ut, sier Christoffer Omberg som er daglig leder og gründer i Oslo Business Forum.

Har vært en utfordrende periode

Men da samfunnet stengte ned 12. mars i fjor, ble det svært utfordrende for Oslo Business Forum, som måtte endre forretningsmodell og strategi.

– Når 90 prosent av inntektene dine regelrett forsvinner over natten, så er det ikke noen tvil om at det har vært utfordrende. Men vi snudde oss raskt om ved å arrangere webinarer og online-konferanser, som fikk en veldig god mottakelse i målgruppen vår. Her har vi fått verdifulle erfaringer vi skal ta med oss videre, som eksempelvis viktigheten av interaksjon, sier Omberg.

Innovasjon har skapt vekst

Pandemien har ført til store endringer i Oslo Business Forum. Blant annet har selskapet gått fra 15 til seks fulltidsansatte. Likevel ser utsiktene svært lovende ut, ifølge Omberg.

– Så lenge vi får arrangert konferanse til høsten med 750 deltakere fysisk tilstede, så vil 2021 bli et rekordår for oss, både på topp- og bunnlinjen. Pandemien har ført til store omveltninger i næringslivet og bedriftsledere er nødt til å endre måten de leder og strukturer selskapet sitt på. Dette har ført til en massiv etterspørsel fra næringslivet, både for fysiske og digitale foredrag og kurs, som kan bistå i denne omstillingen, tilføyer Omberg.

La deg inspirere av Netflix-kulturen

Foredragsholderne som Oslo Business Forum henter inn er de fremste ekspertene i verden. På den neste konferansen som finner sted 29. september, er et av de heteste navnene Erin Meyer, professor på Insead og forfatter av bestselgeren ‘No Rules Rules’, skrevet sammen med Netflix-gründer Reed Hastings.

– Meyer kommer til konferansen for å fortelle om hvordan Netflix har skapt en ekstrem innovasjonskultur, med stor grad av frihet og tillit. For eksempel kan du jobbe hvor og når du vil, ta så mye ferie du bare vil og hardt arbeid blir beskrevet som irrelevant, det er prestasjonene som teller. Vi mener norske næringslivsledere har mye å lære her og er stolte av å få besøk av Meyer og andre anerkjente foredragsholdere under neste konferanse i september, sier Omberg til slutt.

Next article