Skip to main content
Home » Vekst i Trøndelag » Sticos temmer ChatGPT
Sponset

Sticos brenner for å skape løsninger så mannen i gata forstår komplisert regelverk. Nå har de gått all-in for å temme robotene, så kunden kan ha hundre prosent tillit til svarene de får.

– En språkmodell som ChatGPT vil alltid gi et svar, men det er ikke sikkert at svaret er korrekt, og det er det vi er i gang med å gjøre noe med, forteller Christian Langvatn, EVP i Sticos.

Christian Langvatn

EVP i Sticos

Sticos ble etablert i Trondheim i 1983 med ett mål; å skape brukervennlige løsninger for kunder innen regnskap, lønn, personal og ledelse. I dag er Sticos en del av Visma, har rundt 120 ansatte og omsetter for over 300 millioner kroner.

Vil gjøre det lettere å ta riktige og smarte valg på jobb

– Mange synes det er vanskelig med regelverk, og vi vet at juss er et fagspråk mange ikke forstår. Vi ønsker å gjøre juss tilgjengelig og forståelig for alle norske virksomheter, forklarer Langvatn.

Sticos bruker teknologi og egne jurister til å hjelpe det norske næringslivet til å gjøre riktige og smarte valg. Det som er riktig, er ikke nødvendigvis smart. Med smarte valg mener Sticos at det skal være enkelt og lurt for næringsdrivende å drive lønnsomt, sikre vekst og trygge arbeidsplasser.

Skjermbilde: Sticos

Fremoverlent tech-bedrift

Sticos var tidlig ute på det norske markedet med å bruke kunstig intelligens, og kom ut med Norges største personalsjef allerede i 2017. @else var en digital personalsjef som kunne registrere fravær, levere statistikk, svare på faglige personalspørsmål og varsle sjefen om sykefravær.

En av datidens utfordringer var å mate @else med nok informasjon så svarene ble bra nok, noe som har blitt snudd på hodet i dag. I dag tar det fire-syv måneder å utvikle en ChatGPT, og mye av den tiden går med på innholdsvask, for å sikre at den gir riktig og oppdatert informasjon. Det er viktig for Sticos å være på ballen når det kommer til utvikling og nyskapning. Som ledende innen utvikling av innovative programvareløsninger, har Sticos tatt et dypdykk i AI.

STICOS OPPSLAG

Et komplett oppslagsverk for bedriften din

OppslagGPT

Med et av Trondheims største inhouse utviklermiljø, sitter Sticos på svært god kunnskap og kompetanse innen temaet, og har derfor begynt utviklingen av en egen ChatGPT. Under utvikling har Sticos funnet flere muligheter hvor AI kan forbedre og forenkle produkter og kundenes brukeropplevelse. 

Gjennom å implementere den avanserte teknologien, har Sticos som mål å øke produktiviteten og effektiviteten for brukerne, slik at de raskere og enklere kan finne svar på spørsmål om komplisert regelverk og krevende prosesser. Måten de har løst dette på er å lage en ChatGPT som er koblet opp mot innholdet i Sticos Oppslag.

– Ved å benytte seg av språkmodeller og generativ AI i utformingen av innholdet, kan Sticos automatisere og forenkle produksjonen av relevante tekster, artikler og annet innhold i Sticos Oppslag. Dette vil mest sannsynligvis resultere i mer effektivt arbeid for våre fageksperter, som tolker og produserer alt innhold på Sticos Oppslag. Over tid også legge til rette for mer relevant innhold i Sticos Oppslag, slik at enda flere potensielle brukere kan få hjelp med komplisert regelverk i oppslagsverket, sier Stian Standahl, Chief Architect i Sticos.

Stian Standahl

Chief Architect i Sticos

Ved å inkorporere generativ AI i Sticos Oppslag viser de at de er på ballen og ønsker å levere innovative løsninger til sine nye og eksisterende kunder. Sticos har som mål å utvikle og realisere visjonen om å skape programvare som både effektiviserer, kvalitetssikrer og forenkler, men også inspirerer. 

Komplisert regelverk på en lettfattelig måte

Sticos Oppslag gir deg svar på regelverk, satser og lovendringer på en lettfattelig måte, og gode relaterbare svar og eksempler på dine spørsmål. Med OppslagGPT vil du få tilgang til enda mer relevant innhold, klart språk og oppfølgingsspørsmål som gir deg bedre innsikt og en utvidet forståelse rundt utfordringene du har.

Hva er Sticos Oppslag

Sticos Oppslag er et skybasert faglig oppslagsverk som inneholder oppdatert regelverk innen fagområdene regnskap, skatt, avgift, selskapsrett, lønn, trygderett, arbeidsrett og personvern. 

I oppslagsverket er relevent regelverk samlet og forklart på en enkel og lettforståelig måte slik at alle som jobber med økonomi, personal og ledelse enkelt kan finne svar på hva som gjelder. 

Sticos Oppslag inneholder også en rekke verktøy som letter arbeidsprosessene dine. Dette kommer i form av maler, sjekklister, dokumentgenerator og nyttige veivisere.  

Du kan lese mer om Sticos Oppslag her

Tekst: Sticos

Next article