Skip to main content
Home » Vekst i Nord-Norge » Nord-Norges største kultursal – samlokalisert med Clarion Collection hotell 
Sponset

Havnegata 3 ligger på bryggekanten langs Harstads havnepromenade. På denne adressen finner du Harstad Kulturhus, Clarion Collection Hotel Arcticus, og Harstad bibliotek. Nærmeste nabo er UiT Norges arktiske universitet, campus Harstad.  

Harstad Kulturhus har to saler på bygget; Storsalen som er Nord-Norges største kultursal med 1000 seter, og Lillesalen, et fleksibelt rom med ulike oppsett opp til 170 publikummere. Salene har felles inngang i en stor opplyst foajé som går over 2 etasjer med byens beste havutsikt.  

Helt siden åpningen i 1992 har Harstad Kulturhus vært regionens og byens storstue. Gjennom året kan du oppleve alt fra konserter, teaterforestillinger, humorshow, til mindre oppsetninger av lokale talenter og artister. I tillegg er kulturhuset vertskap til lukkede arrangementer som konferanser og seminarer. Opp gjennom årene har nærmere fem millioner besøkende satt foten innenfor døren til Harstad Kulturhus. 

Brit Floyd i Storsalen. Foto: Steve Nilsen

Størst i nord 

I løpet av de siste 30 årene har en rekke andre kulturbygg kommet til, men Storsalen er fremdeles størst i landsdelen. Kulturhuset er en møteplass for små og store anledninger, og et sted for kulturopplevelser som er med på å gi glede og begeistring til folket. Det er godt besøkt av byens egen befolkning, men også av tilreisende fra Vesterålen, Lofoten og de nærliggende byene Narvik, Finnsnes og Tromsø.   

Det er stor variasjon i underholdningen som tilbys på våre arenaer. Jevnlig gir vi lokale fremadstormende talenter muligheten til å stå på en scene, mens andre ganger har vi nasjonale og internasjonale artister på besøk. Gjennom årenes løp er det mange verdensstjerner som har valgt å komme til «lille» Harstad, som Robert Plant, Chick Corea, Willie Nelson, Bonnie Tyler, Hanne Boel og Nazareth for å nevne noen. 

TA KONTAKT!

Harstad Kulturhus hjelper deg gjennom hele prosessen. Ønsker du en artist, konferansier, komiker eller annen underholdning. Vi tar hånd om alt fra planlegging, booking til gjennomføring av arrangementet.

Ta kontakt med oss på [email protected] for en uforpliktende prat om dine konferansebehov!

Hotell og konferanse – alt på samme plass 

I Havnegata 3 kan du booke konferanse, hotell og underholdning – alt i samme bygg! Huset har byens flotteste beliggenhet med utsikt over Vågsfjorden. Clarion Collection Hotel Arcticus har 112 hotellrom, og de tilbyr et stort møterom med plass til 60 sittende deltakere. Hotellet har inkludert fika og kveldsmat i tillegg til den tradisjonelle hotellfrokosten. 

Kino og og galleri

Harstad Kulturhus AS drifter også Harstad Kino og Galleri Nord-Norge. Harstad Kino kan besøkes i Erlingsgate 3, og Galleriet ligger rett rundt hjørnet i Normannsgate 1.

It was meant for all things to meet på Galleri Nord-Norge. Foto: Steve Nilsen

Galleri Nord-Norge er en fenomenal arena for profesjonelle og private arrangementer som seminarer, møter og konserter. Galleriet har plass til opp til 150 gjester og kan bestilles for morgen, kveld og helge-arrangementer. Vi kan også tilby kunstneriske innslag, omvisning av utstilling eller en kunsthistorisk eller teoretisk forelesning.

Harstad Kino. Foto: Steve Nilsen
Sal 1 Harstad Kino. Foto: Steve Nilsen

Harstad Kino sto ferdig i 1955, og er en arkitektperle av den kjente arkitekten Jan Inge Hovig. På kinoen viser vi både de store Hollywood-filmene og smalere kunstfilmer. Kinoen har to saler, i sal 1 er det plass til 399 publikummere, og i sal 2 er det kapasitet til 70 gjester. Begge saler kan bestilles til lukkede visninger eller konferanse.

Next article