Skip to main content
Home » Vekst i Nord-Norge » Et innovasjonsselskap som jobber for å skape vekst på Helgeland
Sponset

– Helgeland var lenge en godt bevart hemmelighet både med tanke på opplevelser og næringsliv. Nå er det mange som har fått øynene opp for den spennende utviklingen vi står midt oppi. Det er mange som samarbeider godt for å realisere potensialet for vekst i nord, sier Monica Paulsen, som er daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland.

De jobber med alle bransjer og sektorer – og deres visjon er å være et nasjonalt forbilde på samspill og regional utvikling.

Utfordringer løses best sammen

Samarbeid med andre gjør det enklere å løse store utfordringer. Kunnskapsparken Helgeland leder flere nettverks- og klyngeprosjekter der partnerskapene bygger kompetanse, og utvikler spennende innovasjoner både innenfor, og på tvers av ulike bransjer. Prosjektledere og forretningsutviklere fra Kunnskapsparken bistår også mange enkeltbedrifter og gründere i utvikling av nye tjenester, prosesser og produkter.  

– Fellesnevneren i prosjektene er at virksomhetene vil bli mer bærekraftige, sier Monica.

Stor rekruttering til ny industri

Utfasing av fossile energikilder åpner for nye elektriske verdikjeder, og utviklingen av battericelleproduksjon i Norge vil skape mange nye arbeidsplasser. I nord ligger det godt til rette for denne industrien, og lengst frem i løypa er Freyr, som holder til i Mo i Rana.

– Vi har bistått med inkubatortjenester og tilrettelegging fra dag en for at Freyr skal lykkes. Etableringen har fått stor oppmerksomhet, og tiltrekker seg nå spisskompetanse fra hele verden for å realisere planene, sier Monica.

Heite stillinger på Helgeland 

Det er ikke bare Freyr som har spennende jobber å by på – og for å nå ut til flere har en rekke bedrifter, offentlige virksomheter og kommuner på Helgeland gått sammen om en større omdømmesatsing som heter «Heile Helgeland».

– I denne satsingen jobber vi med å synliggjøre mulighetene for en spennende jobb, samtidig som vi ønsker å vise frem hvor fantastisk det er å leve på Helgeland. Vi legger også til rette for aktiviteter som skal gjøre det enklere for nye helgelendinger å finne seg til rette, sier Caroline Moen Eide, som er prosjektleder.

heilehelgeland.no finner du innhold som gir et innblikk i hvordan det er å jobbe og leve på Helgeland. Du finner også en oversikt over ledige stillinger, og hver måned trekker de frem attraktive utlysninger i kampanjen «10 heite stillinger». 

Satser på de unge 

Gjennom det regionale trainee-programmet Kandidat Helgeland satses det på å tiltrekke unge med høy utdanning.  

– Kandidat Helgeland gir traineene en spennende start på karrieren, sosialt nettverk, faglig påfyll og unike opplevelser, sier Caroline.

Mange bedrifter, offentlige virksomheter og kommuner på Helgeland satser på de unge, og fremmer mulighetene som finnes her ved å bruke trainee-programmet aktivt til å rekruttere nye ansatte.  

 – Det er de unge som sitter med holdningene, verdiene og kunnskapen som arbeidslivet trenger for å realisere vekstpotensialet i regionen, sier Caroline.

Traineekull 20-21. Foto: Bjørn Leirvik

Utfordringene som gjør at du vokser og utvikler deg 

Siden trainee-programmet ble etablert i 2009 har det bidratt til at 140 nyutdannede har startet sin karriere på Helgeland. Mange av de som startet som trainee har i dag spennende stillinger med mye ansvar hos bedrifter som leverer produkter og tjenester i verdensklasse. 

– De som kommer inn med fersk kompetanse og som ønsker utfordringer og ansvar, har store muligheter til å utgjøre en forskjell, sier Stian Heggli Kleftås, som er trainee.

På Helgeland  får du hele opplevelsen. Her  er det spennende karrieremuligheter, fantastisk natur og en region som er opptatt av innovasjon og bærekraft. 

Kunnskapsparken Helgeland er et innovasjonsselskap som jobber for økt bærekraft, verdiskaping og vekst på Helgeland. Les mer på: 

Tekst: Martine Kolstad. [email protected]

Next article