Home » Vekst i Nord-Norge » Denne løsningen reduserer produktsvinn
Sponset

Sikker temperaturmåling er viktig under transport av mat og farmasøytiske produkter. TAG Sensors har utviklet en løsning som både er trygg og rimelig.

TAG Sensors ble grunnlagt i 2012. Selskapet tilbyr en komplett kjølekjede logistikkløsning for mat- og farmasøytiske industrier, og har utviklet den første lavkostløsningen som sikrer og beviser at temperaturfølsomme matvarer og farmasøytiske produkter blir transportert og lagret innenfor riktige temperaturer.

I dag har selskapet rundt 20 medarbeidere på hovedkontoret og i produksjonen i Mo i Rana samt på salgskontorer i Singapore.

Flere stillinger

Behovet for nye dyktige ansatte øker stadig, og TAG Sensors har som mål å doble antall medarbeidere i løpet av det neste året. De fleste stillingene er tilknyttet hovedkontoret, men det vil også rekrutteres flere personer til Key Account og Sales Support for Europa, Asia og Amerika. Disse vil jobbe lokalt i de aktuelle markedene.

Selskapet jobber med kunder fra hele verden og leverer løsninger til noen av verdens ledende aktører og merkevarer. På TAG Sensors kundelisten står blant annet McDonald`s og deres logistikkpartner HAVI Logistics.

I nærmeste fremtid har selskapet også behov for R&D Engineer, technical support, product manager innen både matvareindustri og legemiddelindustri, online marketing manager, software developers og compliance engineer.

Mindre svinn

TAG Sensors RFID- og NFC-temperaaturloggeretikett er den eneste på markedet som kostnadseffektivt kan registrere kontinuerlige temperaturer og variabler på en individuell forsendelse helt fra produsent til forbruker.

Dette sikrer åpenhet, forbedret kvalitetskontroll og reduserer produktsvinn på grunn av feilhåndtering.

Løsningen til TAG Sensors består av lavkost temperaturloggere utstyrt med RFID- og NRC-antenner og en temperatursensor, samt mobile applikasjoner, automatiske portallesere og en database som gir oversikt over temperaturloggerne. Systemet varsler kundens kvalitetsansvarlige hvis temperaturen er feil.

TAG Sensors er det ledende selskapet innen kaldkjedekontroll. Vi tilbyr en totalløsning med API for TAG-styringssystem. NFC og RFID-teknologi. Les mer her!

En komplett løsning

Men hvordan fungerer egentlig løsningen?

TAG er en tynn, fleksibel temperaturlogger med formfaktor som et klistremerke eller fraktetikett. TAG kan logge opp til 4800 temperaturloggepunkter med en nøyaktighet på en halv grad begge veier mellom -30 og 50 grader.

Denne kobles opp mot TAG Portal, som er en skybasert plattform for administrasjon av TAG temperaturloggere. Plattformen gir full kontroll og oversikt over alle temperaturloggere, brukere, temperaturavlesinger og datarapporteringer. Videre har du TAG Tap, som er en app for mobiltelefonen. Her leses temperaturdata fra TAG temperaturloggere av, og temperaturloggerne kan konfigureres. I tillegg har du den håndholdte RFID-leseren TAG Read.

Mottok støtte

TAG Sensors har tre internasjonale investeringsfond på eiersiden. Breed Reply er et London-basert investeringsfond, som fokuserer på tidligfase selskaper innen Internet of Things (IoT) i Europa og USA. Elite Partners Capital er en Singapore-basert investor, som har etablert et eget fond for investeringer i norske teknologiselskaper, og i tillegg har man det New York-baserte fondet Platform Ventures, som spesialiserer seg på tidligfaseselskaper.

TAG Sensors har for øvrig mottatt EU Horisont 2020-finansiering for tre utviklingsprosjekter, på totalt 26 millioner kroner. Innovasjon Norge har støttet etablering og utvikling av TAG Sensors med over 20 millioner kroner.

TAG Sensors er det ledende selskapet innen kaldkjedekontroll. Vi tilbyr en totalløsning med API for TAG-styringssystem. NFC og RFID-teknologi. Les mer her!

Tekst: Katrine Andreassen. [email protected]

Neste artikkel