Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Tretopphyttetur, årets opplevelsesgave?
Sponset

Hvis du tar turen til Ringsakerskogen og løfter hodet mot himmelen, kan du kanskje skimte noe der oppe i trærne. Det lyser i vinduer og ryker av bålpanna på verandaen, kanskje hører du små ekornføtter som piler forbi. Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, kan du faktisk gjøre nettopp det – åtte meter over jorda.

Frode Schei gjorde alvor av barndomsdrømmen om å få sove i tretoppene og ble den første til å bygge tretopphytter i Norge.

– Jeg elsket å klatre i trær da jeg var liten, og drømte om å komme opp der fuglene satt. Med 25 års erfaring med trær og skogbruk hadde jeg den rette bakgrunnen for oppgaven.

Og hytte i høyde med fuglene ble det. Furuhytta var først ut, og siden har det blitt seks unike velutstyrte hytter med fullt kjøkken, praktisk innredning, gode senger og plass til både én og to familier. Den siste hytta, Utsiktsrede, kan dreies 360 grader så gjestene selv kan velge utsikt.

– Med 6 soveplasser i Utsiktsredet, eget bad, gulvvarme og stor møblert takterrasse, ni meter over skogbunnen, er dette innovasjonsprosjektet noe av det vi er mest stolte av, forteller Frode.

I tillegg til å bo i de sjarmerende helårshyttene, kan hundekjøring og kanefart bookes, og padling, truger, sparker og skiløyper benyttes. Kortreist og hjemmelaget mat leveres på døra dersom du ikke ønsker å lage maten selv, og det å oppleve eventyrlig stemning og dyreliv på nært hold er noe du vil huske for alltid.

Helårs naturopplevelse for alle til alle årstider!

Frode forteller at det ofte er et kjærestepar eller en familie som bestiller tretopphytteopphold. Men han har et brennende ønske om å få flere besteforeldrene opp i høyden. En god anledning til at barnebarn får interesse for dyr og natur.

– Vi har bygget etter forskrifter, så det er trygt og sikkert å komme opp, og en av hyttene er også tilrettelagt for barnevogn og rullestol. Den eldste vi har hatt var en på 90 år som feiret bursdagen sin blant småfugler og ekorn. Det å ta med seg barnebarna på en slik opplevelse er noe hverken de eller barna vil glemme. Det er noe annet enn den digitale hverdagen, smiler Frode.

– Et julegavetips kanskje?

– Gavekort med to års varighet er etterspurt, og hyttene er populære også vinteren igjennom. Det er stor stas for alle at fugler og ekorn kan mates fra hånda. Stillheten, nattemørket uten lysforurensing, gjør det hele til en ekstra magisk opplevelse, avslutter Frode. Bookes enkelt på: tretopphytter.no

Tekst: Cathrine Naglestad

Next article