Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Kongsvingerregionen
Sponset

Vi spurte Visit Kongsvingerregionen om hvilke attraksjoner og opplevelser de anbefaler og hvordan de bidrar til vekst og utvikling av turismen i Innlandet.

Hvilke unike opplevelser og attraksjoner er å anbefale i Visit Kongsvingerregionen?

Visit Kongsvingerregionen dekker seks kommuner og er kjent som Norges grønne hjerte. Her finner du Norges mest miljøvennlige møbelfabrikk, The Plus Vestre, tegnet av BIG. Besøkende kan følge produksjonen gjennom store glassvinduer og nyte aktiviteter som Norges høyeste sklie på taket. Området er også hjem til Magnor glassverk, hvor du kan oppleve glassblåsing og kjøpe flotte glassvarer. Et besøk på Ingelsrud Konditori anbefales for de deilige bakevarene.

I Kongsvinger by kan du utforske Norges eneste Kvinnemuseum i gamlebyen Øvrebyen, en fascinerende opplevelse som gir innsikt i kvinners historie. Øvrebyen består hovedsakelig av 16- og 1700-talls trehus og er ideelt for en avslappende rusletur. Kongsvinger festning, som nå huser Hotel Festningen Hotel & Resort og en restaurant i kommandantboligen, er også verdt et besøk. Kunstneren Erik Werenskiold vokste opp her, og du kan lære mer om hans oppvekst på Kongsvinger ved å besøke Kongsvinger Museum.

I tillegg til disse kulturelle attraksjonene, kan du overnatte på Maarud Gjestegaard hvor økoturisme er fokuset. Og ja, de ligger nært potetgullfabrikken! Regionen er preget av skog og natur, spesielt langs svenskegrensen, hvor Finnskogen har en unik kulturhistorie. Utforsk Finnskogleden, sykkelstier, eller ta en kanotur på Kynna. Finnskogtoppen SPA gir deg en avslappende opplevelse med panoramautsikt.

Enda lenger nord på Finnskogen finner du PAN Tretopphytter, majestetiske tretopphytter med fantastisk utsikt og spennende aktiviteter som kanefart og ulvesafari. Regionen byr også på unike varebutikker, en stuntskole, ridderturneringer, og varierte kulturaktiviteter, inkludert besøk til Hans Børli hjem og «Eventyrfestningen» på Kongsvinger festning. Matentusiaster kan nyte historiske middager og Afternoon Tea i sjarmerende omgivelser.

Kongsvingerregionen tilbyr en mulighet til å senke skuldrene og komme nær naturen, og alt dette er tilgjengelig med en kort togtur fra Oslo. Les mer her eller besøk nettstedet deres for mer informasjon.

The Plus Atrium. Foto: Christina Ommestad

Hvordan jobber dere med å ivareta bærekraftig turisme?

Visit Kongsvingerregionen har mange små medlemsselskaper som allerede har lave miljøutslipp og bærekraftige praksiser. Regionen fokuserer på natur- og kulturopplevelser, og samspillet med naturen er en sentral verdi. Bærekraftig utvikling er spesielt betydningsfullt innenfor industrien, og Kongsvinger huser Norges forskningssenter for digitalisering og bærekraft (CREDS) ved Høyskolen i Kongsvinger. Et senter til stor inspirasjon også for reiselivet.

Visit Kongsvingerregionen har investert i kompetanseheving gjennom ulike kurs, støttet av Innovasjon Norge, og oppfordrer flere aktører til å miljøsertifisere seg. De utforsker også muligheten for å samarbeide med andre destinasjonsselskaper for å implementere Innovasjon Norges Merke for Bærekraftig Reisemål, noe som vil være en viktig milepæl for medlemmene og regionen som helhet.

Hva er de viktigste målene Visit Kongsvingerregionen har satt seg for å bidra til vekst og utvikling av turismen i Innlandet?

Visit Kongsvingerregionen jobber med markedsføring av reiselivet i regionen og legger vekt på nettverksbygging mellom ulike aktører. De fokuserer på utvikling av både eksisterende og nye produkter og søker samarbeid med ulike nærings- og innovasjonsselskaper for å sikre en bærekraftig og kompetent vekst i reiselivet. Dette innebærer å støtte de mest dyktige bedriftene, samarbeide med innovasjonsselskaper og dra nytte av reiselivsekspertise utenfor regionen gjennom samarbeid.

Visit Kongsvingerregionen vektlegger kunnskap og samarbeid for å styrke reiselivet som produkt, og vi ønsker å se på andre aktører som kolleger i stedet for konkurrenter. Dette helhetlige synet på reiselivet inkluderer transport, overnatting, mat, aktiviteter og opplevelser, som leveres best gjennom effektiv samhandling.


Velkommen til Kongsvingerregionen

Ditt naturlige ferieparadis

Next article