Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Kongsberg Automotive – i sterk vekst
Sponset

Med kompetanse i verdensklasse og et godt inkluderende arbeidsmiljø, har Kongsberg Automotive ikke bare satt spor på Raufoss, men også på verdensbasis.

Kongsberg Automotive er et internasjonalt børsnotert selskap som leverer banebrytende teknologi til den globale kjøretøyindustrien med mer enn 5 500 ansatte i 18 land.

De leverer unike koblinger som binder sammen infrastrukturen til bremsesystemet på lastebiler og trailere.

– Vi har noen av landets flinkeste medarbeidere med kompetansenivå i verdensklasse. Med fabrikker og teknologisentre over hele verden har vi et globalt og variert arbeidsmiljø. Vi har mange spennende funksjoner og fagretninger man kan velge blant på Raufoss, men også muligheter på tvers av landegrensene, sier Geir Kristoffersen, Design Manager. 

Geir Kristoffersen

Design Manager, Kongsberg Automotive

Kongsberg Automotive Raufoss er en del av Raufoss Industripark, og feiret i fjor 125 år. Man kan trygt si at selskapet har vært med på å sette Raufoss på kartet internasjonalt. Et av de områdene med størst vekstpotensial i Kongsberg Automotive er koblingene som har sitt utspring fra Raufoss.

– I 2004 kjøpte Kongsberg Automotive Raufoss Couplings TM , og siden har man ekspandert med produksjon over hele verden.

En av de største

Resultater i selskapet viser økende inntekter og positiv marginutvikling, til tross for økt global inflasjon, og Kristoffersen mener mye av suksessen er basert på innovasjon.

– Vi må hele tiden være i front av våre konkurrenter, og tilby kundene det beste og noe nytt og banebrytende. For å jobbe frem smarte løsninger er vi avhengig av å ha ansatte med høy kompetanse og kreative ideer. Vi er virkelige stolte av våre medarbeidere.

Innovativt fagmiljø

I samarbeid med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU, benytter Raufossindustrien studentoppgaver innen BSc og MSC til å løse innovative utfordringer, samt samarbeid innen forskningsprosjekter. Samarbeidet mellom industrien og akademia, i tillegg til mange fremoverlente bedrifter gjør industrien på Raufoss sterkt rustet for fremtiden

– Det beste med å jobbe i Raufossindustrien er muligheten til både personlig og faglig utvikling, og at man er del av et høykompetent, innovativt fagmiljø. Vi spiller hverandre gode, og gjennom team-arbeid jobber vi frem produkter i verdensklasse. Det er moro å se produkter man har vært med på å designe og utvikle bli produsert i store volum på Raufoss, og senere bli montert på verdens ledende kjøretøyer, avslutter Kristoffersen.

Av Cathrine Naglestad

Next article