Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Kantall – regnskapsbyrå i sterk utvikling
Sponset

– Hos oss får alle kunder et bredt tjenestetilbud, tilpasset bransje og behov, sier Sten Rønningen og Iver Reistad i Kantall AS – et uavhengig regnskapsbyrå, eid av de ansatte.

Med 30 ansatte, hvorav 17 autoriserte regnskapsførere og to statsautoriserte revisorer, kan Kantall på Lillehammer se tilbake på en periode med sterk vekst. 

– Vi betjener i dag rundt 600 kunder, med smått og stort, som gjenspeiler næringslivet innen de fleste bransjer i Innlandet, sier Sten.

– Mange dyktige kolleger, fremoverlent bedriftskultur og korte beslutningsveier, gjør at vi kan snu oss fort. Kantall tok tidlig tak i den teknologiske utviklingen i bransjen, som også bidrar til å forklare veksten. Digitalisering av regnskapsbransjen betyr at beliggenhet og nærhet i utgangspunktet har mindre betydning, men personlige relasjoner kan ikke digitaliseres. Hovedtyngden av kundene har fortsatt tilhørighet til Innlandet.

Iver Reistad

Autorisert regnskapsfører/ revisor og kundeansvarlig i Kantall

Sten Rønningen

Autorisert regnskapsfører, kundeansvarlig og IT-ansvarlig i Kantall

IT-gruppe

– Virksomheten er delt i fire områder: regnskaplønn/HRrådgivning, med utleie av økonomibistand eller økonomisjef; samt IT- og systemløsninger, forteller Iver.

– Iver nevnte at vi tok tidlig digitalt grep. En viktig del av dette var opprettelse av en IT-gruppe, med dedikerte folk som jobber med support og system, både for dem vi fører regnskap for, og for bedrifter som har regnskapet in-house. Primært utøves support til regnskapssystemet PowerOffice Go, der vi er Premium Partner, men vi jobber også med andre systemer, blant annet Xledger.

– Det fremstilles som om det bare er å få seg digitalt regnskapssystem, så går resten av seg selv, men du må lære å bruke det effektivt, regnskap er et fag. Systemene må også jobbe sømløst med andre systemer. Sånt krever kompetanse, og den har vi! Har du registrert en handling et sted, skal den tilflyte alle systemer, ellers blir det dobbeltarbeid, forteller Sten.

Vekst og rekruttering

Fremgangen ser ikke ut til å stoppe med det første, nå girer Kantall opp for fortsatt vekst.

– Vi har fortsatt vekstambisjoner, som er viktig for å utvikle oss. Så langt har vi klart å absorbere veksten ved å rekruttere dyktige folk, men også vi ser utfordringer med å få tak i yngre kolleger. Mange vil kanskje si at teknologien gjør regnskapsbransjen overflødig, men det har aldri vært mer interessant å jobbe i bransjen. Oppgavene blir stadig mer spennende, og næringslivet trenger vår kompetanse, sier Iver.

Kantall AS er et frittstående regnskapskontor eid av de ansatte. Du finner oss i Industrigata 1 på Lillehammer. Vi er 27 ansatte hvorav 16 er autoriserte regnskapsførere. Kundene våre opererer i et bredt spekter av bransjer og variert geografisk tilknytning.

Les mer på kantall.no

Av Jarle Petterson

Next article