Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Duett har utviklet egne økonomi- og regnskapssystem i 40 år: – Alt ligger i et godt arbeidsmiljø
Sponset

Lokal bedrift med nasjonalt fokus: IT-selskapet i Innlandet har i flere tiår vært en solid totalleverandør av systemer innen økonomi og regnskap – en bransje med stadig behov for utvikling og modernisering. Duett ønsker nå å ytterligere styrke både kompetanse og kapasitet i selskapet, for å stå fremst i digitaliseringen. – Ansatte er vår viktigste styrke, sier Espen Moseng, utviklingssjef i Duett.

– Selskapet ble etablert i Folldal – et bittelite sted i Rondane. Det var jo litt spesielt å starte et IT-selskap akkurat der, sier Moseng.

Fra oppstarten i 1982 har IT-selskapet drevet med utvikling av ulike programvarer, men fokuset gikk etter hvert mot økonomi og regnskap. Noen tiår senere sitter bedriften med kunder over hele landet, kontorer på fire steder, et eget datasenter på Tynset, og over hundre ansatte.

Espen Moseng

Utviklingssjef i Duett

Egenutviklede systemer  

– Vi søker å være en totalleverandør for den profesjonelle biten av økonomi og regnskap – altså regnskapsførerbransjen. Men vi utvikler også løsninger for klientene til kundene våre.

Programporteføljen inneholder et mangfold av egenutviklede systemer, som innebefatter regnskapssystem, lønnssystem, årsoppgjør, fakturering, timefangst samt mye mer. Systemene har spesielt nedslagsfelt hos små- og mellomstore bedrifter, innen flere forskjellige bransjer, beskriver utviklingssjefen.

– Historisk har vi vært store innen landbruk, men vi leverer vel så mye til andre tjenesteytende bransjer som trenger systemer for å håndtere økonomi, regnskap, ansatte, og lignende, forteller Moseng.

Funksjonaliteten er også koblet til mobile apper klientene kan ha på telefonen, som gjør at systemene også kan benyttes ute i felt og på forskjellige arbeidsplasser.

Duett utvikler og leverer gode og effektive produkter som inkluderer komplette økonomisystemer og skyløsninger, som passer for de fleste bransjer og foretak. Les mer på duett.no.

Stort nedslagsfelt

– Vi er en lokal bedrift med stort, nasjonalt nedslagsfelt. Omtrent én femtedel av norske små- og mellomstore bedrifter får regnskapet sitt ført med systemer vi leverer. Hovedkundene våre er som sagt regnskapskontorer, men indirekte hjelper vi over 90.000 klienter rundt i Norge.  

Suksessen fører også til et stort ansvar for å opprettholde og videreutvikle tjenestene – spesielt i en bransje som er i stadig endring og utvikling.  

– Det er nesten slutt på papirfakturaer, og å manuelt føre tall fra et system til et annet. Nå skal alt digitaliseres og automatiseres, med avansert programvare som sørger for sending, lagring og bokføring. Vi jobber hver dag etter målsetningen; raskere, enklere, bedre.  

Dette betyr at informasjon skal være digitalt, tilgjengelig og delbart, og at alle tidskrevende manuelle operasjoner digitaliseres og automatiseres, forteller han videre.

– Bransjen har allerede kommet langt, og vi ønsker å stå i front i denne utviklingen. Det innebærer å skape merverdi for våre kunder ved hjelp av teknologi og smarte løsninger slik at de kan utnytte sin tid og kompetanse til mer verdiskaping mot sine kunder igjen.  

Søker nye kloke hoder 

Behovet for utvikling betyr at selskapet stadig trenger påfyll av kompetanse og kapasitet, sier Moseng. 

– For en tid tilbake besluttet vi at selskapet skal vokse enda mer. Vi har en stor programvareportefølje, men vi vil tilby mer. Da trenger vi folk som vil være med på den digitale reisen fremover.

Duett har alltid hatt fokus på tverrfaglighet, og søker derfor hoder innen alt fra programutviklere, systemarkitekter og UX-designere, til kvalitetssikrere og økonomer.  

– Det er summen av de ansatte som skaper magien og produktene vi har, og den enkeltes påvirkningskraft er stor, da vi jobber i dedikerte team hvor hver medarbeider har stor innflytelse.  

– Vi er interessert i å høre fra alle – enten du er nyutdannet eller godt voksen med tung arbeidserfaring, sier Moseng avslutningsvis, og oppfordrer alle som er interesserte til å gå inn på jobb.duett.no.

Av Morten Risberg

Next article