Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Arbeiderbevegelsens folkehøgskole
Vekst i Innlandet

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole i Ringsaker midt mellom Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Foto: Arbeiderbevegelsen Folkehøgskole

Er du interessert i solidaritet og demokrati, mangfold og inkludering, samfunn og urettferdighet, media og pressens påvirkning og formidling? Da er dette stedet for deg.

Her vil du finne fellesskap med engasjerte lærere og likesinnede elever. Vi er en skole med stolte tradisjoner, men vi står ikke stille. Neste skoleår introduserer vi tre nye linjer: Klimaaktivist, «Alle skal med» og Drag, i tillegg til Grafisk design, Fred og konfliktløsning, IT og webutvikling, Fotografi og Visual Storytelling. Vi har egen klimafestival, 8.mars-festival og fem-dagers 1. mai-festival.

1. Linjefag med mening: Du kan velge interessante linjefag med dyktige og engasjerte lærere som gir deg nyttig og spennende fagkompetanse uten lange pensumlister og eksamener. Hos oss lærer vi sammen – hands on. Vi blander praktisk arbeid og prosjekter med teoretisk undervisning.

2. Rød, grønn og feministisk: Arbeiderbevegelsens folkehøgskole identifiserer seg som rød, grønn og feministisk. Vi står i en stolt tradisjon og er opptatt av å gi elevene våre en innføring i den stolte historien til norsk fagbevegelse, kvinnebevegelse og miljø-og klimabevegelse. Hverdagen vår en praktisk demokratiopplæring. Gjennom fellesfag, lørdagsseminar og valgfag gir vi deg som elev en god plattform til å bli aktiv deltager i eget liv og i samfunnet.

3. Vi gjør noe: Her lærer vi og prøver kunnskapen i praksis. På folkehøgskolen kan du være med og gjøre en forskjell. Vi har store fellesarrangement på skolen og inviterer inn gjester både fysisk og digitalt, vi lager kampanjer og driver med aktivisme. Vi har også et internasjonalt solidaritetsprosjekt i løpet av året som elevene bidrar til.

4. Du er en del av fellesskapet: Vi bygger fellesskap og er opptatt av at hver elev skal bli sett og hørt. Gjennom dialog, medbestemmelse og elevinvolvering lærer du å ta hensyn til andre, og å teste egne meninger. Vi lærer best av hverandre. Derfor har vi et fokus på elevdemokrati og følelse av mestring.

5. Moelv i verden: Å gå på folkehøgskole føles ofte som å bo i en boble. Men hos oss stikker vi ofte hull på bobla og inviterer verden inn. Både politiske og idealistiske organisasjoner får taletid hos oss og bidrar til at vi løfter blikket. Det å forstå samfunnet vi lever i, og kunne ha en mening om det, er en viktig del av å bli voksen. Hos oss får du innblikk i mange av verdens små og store spørsmål. Og selvfølgelig blir det spennende linje- og skoleturer! Men ta det med ro – det blir også tid til en liten forelskelse, et sensommerbad i Mjøsa, en skitur i de hedmarkske skoger eller sene brettspill-kvelder i peisestua. Arbeiderbevegelsens folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole i Ringsaker midt mellom Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Skolen eies av Landsorganisasjonen og ble stiftet i 1939. Den tilbyr i dag linjefag som Grafisk design, Fred og konfliktløsning, Klimaaktivist, IT og webutvikling, Fotografi, Visual storytelling og Drag.

Tekst: Arbeiderbevegelsens folkehøgskole

Next article