Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » 6 opplevelser i Innlandet
opplevelser

6 opplevelser i Innlandet

Besseggen
Besseggen
Foto: Getty Images

Det er ikke manko på aktiviteter og opplevelser i Innlandet. Her kan du seile nedover Mjøsa med verdens eldste operative hjuldamper, oppleve et av verdens vakreste fjellritt, gå en av de mest kjente fotturene i Jotunheimen, og mye mer! Nedenfor tipser vi deg om seks fantastiske opplevelser.

Foto: Rune Bråten

1. Skibladner

Å seile på Mjøsa med verdens eldste operative hjuldamper «Skibladner» er en opplevelse. På «Mjøsas Hvite Svane» kan du nyte laks og jordbær, mens båten sklir elegant forbi kulturlandskapet på Norges største innsjø. Det er spennende for både små og store å oppleve alt fra dampmaskinen til skovlhjulet. Skibladner er i tillegg til å være en stor attraksjon på sommeren, et nasjonalt og internasjonalt kulturhistorisk minne.

Foto: Birken/Geir Olsen

2. Birken

Birkebeinerrittet arrangeres for 27. gang den 31. august i 2019. Løypa er 86 kilometer, og går over fjellet fra Rena sentrum til Håkons Hall på Lillehammer. Rittet passer for både elitedeltakere, mosjonister og turryttere. Birkebeinerrennet er et utrolig flott skirenn på 54 kilometer klassisk stil. Det arrangeres for 82. gang den 21. mars 2020. Med deg på turen bærer du en sekk på 3,5 kilo og et 800 år gammelt sagn om Kongeriket Norge. Med start på Rena og mål på Lillehammer, passerer du tre fjell i vakker natur. Alle som er 16 år per 31.12.20 kan delta.

Foto: Stein Edgar Løkken

3. Lillehammer Vannskiklubb – Vannsportsenter

Et av de råeste stedene på Innlandet. Lillehammer Vannskiklubb – Vannsportsenter har en fantastisk beliggenhet hvor man kan nyte lange sommerdager med alt av vannaktiviteter. Lokalene ligger sør for Strandtorget og ikke langt fra Strandpromenaden på Lillehammer. Solen går omtrent aldri ned!

Foto: Getty Images

4. Besseggen

En av de mest kjente fotturene i Jotunheimen. Man tar rutebuss eller bil til Gjendesheim, båt fra Gjendesheim til Memurubu, og herfra går du via Besseggen tilbake til Gjendesheim. Det er en nydelig utsikt over Gjendevannet og Bessvatnet. Høyeste punktet på turen er 1743 meter over havet, og turen tar normalt fem til syv timer.

Foto: Hunderfossen Eventyrpark

5. Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Her er mer enn 60 attraksjoner og severdigheter.

Foto: Beet

6. Fiske

I Innlandet med Gjøvikregionen Hadeland og Ringerike finner du noen av innlandets flotteste fiskeområder. Her har vi et mangfold av store innsjøer, flotte elver og mindre vann. Ørret, gjedde og abbor er de vanligste artene her.

Next article