Skip to main content
Home » Robotisering og Automatisering » Utvikler selvbetjente varelagre
Sponset

Ved hjelp av kunstig intelligens skal Element Logic skape selvbetjente varelagre.

Element Logic har som mål å revolusjonere lagerdrift, og å bli en one-stop-shop for selskaper med små eller store varelagre.

– Vi leverer løsninger for automatisert lagring, plukking, materialhåndtering, og sortering. Målet er mest mulig selvbetjente varelager. Dette gjør vi for at våre kunder skal være konkurransedyktig, forteller VP R&D i Element Logic, Sutharshan Nadarajah.

Selvbetjente varelagre

Ifølge data fra Mackenzie, er det utfordringer å ansette folk til lagerarbeid, og sykefraværet i Europa er høyt. Selv med tilgjengelig arbeidskraft kreves opplæring for effektivitet i lagerarbeid. I tillegg har kravet fra forbrukere om raskere leveranser økt. Før ønsket man levering over natten, nå forventer kundene levering innen timer.

Foto: Element Logic AS

Menneskers rolle – overvåkning

Hvordan vil et selvbetjent lager fungere? Nadarajah forklarer at det vil være autonomt, og at mennesker hovedsakelig kommer til å overvåke. Imens kan de fokusere på andre viktige oppgaver.

– For å få til dette må varelageret digitaliseres. Bruk av sensorer for å samle data blir derfor kritisk. Det kan være vedlikehold, værforhold, produktivitet, og så videre. Neste trinn er å integrere kunstig intelligens som kan forutsi og foreslå operasjonelle forbedringer. KI kan til slutt gjøre hele eller deler av arbeidet selv, som for eksempel de repetitive oppgavene, sier Nadarajah.

Vi tar lageret ditt til et nytt nivå

Finn ut hvordan vi kan hjelpe deg å overgå kundenes forventninger

OmniMod og Element Logic: Lagerautomasjonens fremtid

I 2022 investerte Element Logic i OmniMod AS, en leverandør av modulsystemer til automatisering av operasjoner i et varehus eller distribusjonssenter, ved hjelp av kunstig intelligens. Element Logic tilbyr en rekke ulike løsninger innenfor automasjon, og samarbeider med OmniMod i første omgang, om sortering, sekvensering og varehåndtering.

– Dette er et viktig ledd for å bli en one-stop-shop. Fellesnevneren for begge selskap er bruk av KI for at løsningene våre skal bli mest mulig autonome, sier Nadarajah.

OmniMod tilbyr unik teknologi som bruker KI for å automatisere flere prosesser. Teknologien er fleksibel og tilpasses hvert lager.

– Vi vil se revolusjonerende OmniMod-systemer i fremtiden, i alle størrelser. Løsningen er modulær, så vi starter ofte med mindre systemer. Vi har allerede hatt suksess med sortering og sekvensering. Dette reduserer feil, optimaliserer ruter, reduserer klimautslipp og møter krav om rask levering, sier Tobias Drage Roti, medgründer og direktør i OmniMod.

FAKTA

Siden 1985 har Element Logic® optimalisert virksomheters lagerdrift.

Les mer på elementlogic.no

Next article