Home » Lokalmat i Norge » Smaken av det gode liv
Sponset

Har dyrene det godt, smaker maten bedre. Økologiske heinrichjung-produkter av frilandsgris og grasfôret storfe er garantister for gode dyreliv.

Heinrich Jung i Solør nord for Kongsvinger satser i egen regi med økologiske produkter av frilandsgris, grønnsaker, korn og grasfôret storfe av rasen Aberdeen Angus. Alt er kontrollert og sertifisert økologisk.

Kornet grisene spiser er ikke sprøytet med giftige kjemikalier mot sopp, ugress og insekter. I stedet bruker Jung naturens egne metoder. Han vil jobbe med naturen, prøve å forstå og spille på lag med den. Solør-bonden mener dette i det lange løp er mer bærekraftig og tar vare på miljøet omkring kulturplantene, selve jorda og vassdragene.

Rettferdig prising

Av økologisk frilandsgris selger han blant annet indrefilet, nakke og ytrefilet. Andre populære produkter er knoke, spareribs og bacon som er tørrsaltet og naturlig røkt. Du kan også kjøpe stykningsdeler og kvernet kjøtt av grasfôret storfe, grønnsaker i sesong og mjøl fra eget korn av spelt, emmer og svedjerug.

Heinrich Jung er veldig opptatt av rettferdig prising, også når han selger til de store dagligvare-aktørene som Rema 1000 og COOP, under varemerkene Kolonihagen og heinrichjung.

Foto: Heinrich Jung

Sertifisert dyrehold

Dyrehold skal være artstilpasset, mener Jung. Dyrene må få leve ut sin naturlige væremåte og sine naturlige instinkter. Grisene her lever ute året rundt. De har små hytter med mye tørr halm som de koser seg i og kan gå ut og inn som de vil. I hyttene er det alltid lunt, selv når gradestokken kryper under 20 minus. Dyreholdet er sertifisert av Dyrevernalliansen.

Av Marit Grinaker Wright

Neste artikkel