Skip to main content
Home » Lokalmat i Norge » Matopplevelse fra Bjerkreim
Sponset

Med lokal forankring og kunnskap er visjonen å skape produkter med unik historie og den beste smaksopplevelsen. For Nyyyt er et tett samarbeid med profesjonelle råvareleverandører selve nøkkelen til kvalitet. Vi i Nyyyt legger vår stolthet i å gi deg en matopplevelse du sent vil glemme.

Vi i Nyyyt brenner for kvalitetskjøtt. Vi håndplukker kjøtt av beste kvalitet slik at det kommer kresne kunder til gode, og ikke minst gir det merverdi til bøndene vi samarbeider med. Vi leverer til restaurant-, butikk- og privatmarked.

Kjell Ivar Ueland og to av sønnene, Georg-Fredrik og Kristoffer Emil Ueland, lager gode matopplevelser sammen. De er tre familier, to generasjoner Ueland, med to gårdsbruk, svartsau og storfe, merkevaren Nyyyt «Pinnasteik fra Bjerkreim», og egen sjokoladebutikk i Egersund.

Nyyyt ble stiftet 10. november i 2005 av syv lokale gårdbrukere, hvorav tre av de opprinnelige eierne er igjen. Georg-Fredrik, Kristoffer Emil og Kjell Ivar – alle med etternavn Ueland.

– I Nyyyt er vi også veldig glad i sjokolade og vi er stolte eiere av Sjokoladehjørna i Egersund. Her har vi smakt oss frem til 80 ulike typer håndlagede varianter. Alle biter lages for hånd og selvsagt med nydelig belgisk sjokolade.

Med øye for gamle mattradisjoner brukes hele dyret, og med ønske om å fremme den gamle sauerasen Svartfjes, skaper de også ny giv, og merverdi for andre bønder.

– Vi fremhever den norske bonden og den gode kvaliteten, og merkevaren skaper vi sammen med dem, sier Georg Fredrik Ueland.

#Alt starter hos bonden

Foto: Nyyyt AS

Svartfjes Bjerkreimstacos

Oppskrift til 4 personer

1 hel bog av svartfjeslam
1 ss flaksalt
2 ts malt spisskummen
2 ts malt paprika
1 ts malt koriander
½ ts malt kanel
¼ ts malt nellik
1 ts sort pepper
4 ss olivenolje

1. Bland krydderne. Skjær noen kutt i skinnet og gni lammebogen inn med krydderblanding og olje, pakk den godt inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie. Legg på stekebrett og stek på 110 grader i fem timer. Fjern folien og grill bogen til den får en fin farge og skinnet blir sprøtt. Avkjøl noe og dra kjøttet av benet med en gaffel. Bland kjøttet med saften fra folien. Smak til og tilsett hakket koriander.

2. Kjøttet serveres til tacoskjell eller lefser med hakket rødløk, tomatsalsa, guacamole, rømme, salat og syltede jalapenos.

Laget av Kokk Halvor Hedenstad, Matfaglig Rådgiver

Av Georg-Fredrik Ueland

Next article