Home » Kvinner i karrieren » Grep muligheten og fikk ny kompetanse
Sponset

Marina Santos Haugen og Svetlana Haugland jobber begge i DNB. De er nettopp ferdige med det interne utviklingsløpet ReSkill: Software Engineer, og har byttet beite innad i banken.

Marina Santos Haugen jobbet tidligere som Experiment Manager og forretningsutvikler i DNB. Nå jobber hun som Software Engineer. Haugen forteller at hun alltid har vært interessert i teknologi. Da hun fikk mulighet til å utvikle seg videre innen faget, var hun ikke i tvil.

Marina Santos Haugen

Software Engineer i DNB

– Det er utrolig gøy å debugge og kode. Når jeg jobber med programmering, kommer jeg i en flytsone og jeg glemmer helt å gå på toalettet. Når man har feil i koden, er det spennende å sitte og knote og finne ut av hva som er feil. Man føler seg litt som en detektiv, sier hun.

Vinn-vinn for alle

Programmet gikk over fire intense måneder. Deltakerne var en sammensatt gruppe på 13 personer, der fem var jenter. Noen har jobbet i DNB i over 20 år, mens andre nettopp har startet.

– Vi har vært en veldig fin gjeng. Vi har sittet til langt på natt og løst oppgaver sammen. Jeg føler meg veldig heldig som har fått utvikle meg selv i fire måneder, og ha fullt fokus på det, sier Haugen. Hun legger til at hun ikke er i tvil om at dette er en vinn-vinn-situasjon for alle.

Jeg føler meg veldig heldig som har fått utvikle meg selv i fire måneder, og ha fullt fokus på det.

Marina Santos Haugen

– IT-kompetansen på det norske markedet er veldig ettertraktet. DNB gjør noe lurt ved å reskille sine ansatte, som kan mye om banken og kundene fra før. Slik får de ekstremt engasjerte ansatte med et helhetlig perspektiv, fra tech til kundebehov. Samtidig skaper de en god ingeniørkultur i DNB med mange interne utviklere, sier hun.

– Og så oppfordrer jeg spesielt flere jenter til å bevege seg innenfor tech. Det er kjempekult, og vi mangler kvinnelige rollemodeller, sier hun videre.

Jobber målrettet

I DNB jobbes det nå bredt og målrettet med å gjøre banken til Norges mest spennende arbeidsplass for utviklere. Programmet ReSkill: Software Engineer, er laget av DNB i samarbeid med eksterne leverandører, blant annet Glasspaper. Tidligere har de kjørt reskill på andre temaer, blant annet AML og Data Science.

– Jeg bare måtte bli med

Svetlana Haugland deltok på ReSkill: Software Engineer sammen med Haugen. Haugland er siviløkonom fra før, og var tidligere fagspesialist innen risikostyring og seniorkonsulent innen finans i DNB.

Svetlana Haugland

Software Engineer i DNB

– Grunnen til at jeg begynte på programmet, er først og fremst fordi jeg har interesse for faget. Jeg studerer allerede IT ved Universitetet i Oslo. Når dette programmet kom i DNB, følte jeg at jeg måtte bli med. Programmet hadde en stor bredde og var innom nesten alle deler av pensumet på studiet ved universitetet, sier hun.

Viktig med selvutvikling

Haugland forteller at hun syns det både var litt skummelt, men også spennende å skulle skifte beite.

Jeg er stolt av DNB som velger å satse på egne ansatte og gi oss muligheter til å prøve oss på nye arenaer,

Svetlana Haugland

– Det er trygt fordi jeg kjenner bankvirksomheten, og kan mye om den fra før. Banken gjorde det også veldig trygt for meg å prøve noe nytt. Behovet for selvutvikling er viktig for mange, også for meg. Jeg er stolt av DNB som velger å satse på egne ansatte og gi oss muligheter til å prøve oss på nye arenaer, sier Haugland, og legger til:

– Vi blir oppfordret til å gripe muligheter og utvikle oss. Det finnes mange kurs innad i DNB. Kan ikke banken tilby det man ønsker, kan man søke om støtte til å ta det et annet sted.

Les mer om karriere og utviklingsmuligheter i DNB på jobb.dnb.no

Neste artikkel