Skip to main content
Home » Grønn omstilling » Folk og næringsliv vokser i Nordvest
Sponset

Rauma-samfunnet sin visjon er at kommunen skal bli «Verdens beste kommune for naturglade mennesker». Naturen var lenge det innbyggerne levde av. Nå lever de fleste for naturen. Visjonen er blitt Rauma sitt verktøy for omstilling og rekruttering.

I snart 20 år har utviklingsselskapet Nordveggen jobbet med å skape nettverk mellom bedrifter. Nettverket brukes både til å mobilisere til omstilling samt å bistå hverandre når det butter imot. Noen bedrifter går foran i utviklingen og deler villig med de andre bedriftene i nettverket. Da sengeprodusenten Wonderland var til salgs, fryktet folk at den ville bli flyttet ut av distriktet. Fire lokale bedrifter gikk sammen og kjøpte Wonderland – og driver den bedre enn noen gang. De sier alle at de har lykkes på grunn av det tillitsbyggende arbeidet til Nordveggen.

– Vi jobber med nettverk og erfaringsdeling mellom bedrifter. Ingen her oppe kan lykkes alene. Det er vårt mantra, forteller Brøste Sletta.

Solveig Brøste Sletta

Daglig leder i Nordveggen AS

Hvem tar tak i det, da?

Nordveggen opplever at mange utviklingsprosjekt i andre kommuner ikke blir realisert, fordi de ikke har verktøykassa som kan ta tak i ideer og gjøre noe med det. Nordveggen har verktøyene som skal til for å gå fra ord til handling.

– Hvis du har en idé og trenger å få med deg folk, kommer spørsmålet: «Hvem tar tak i det, da?» Det gjør vi i Nordveggen, sier Brøste Sletta bestemt.

Natur og næringsliv

– Ny kompetanse og rekruttering er viktig når bedriftene skal omstille. Rauma tar opp kampen om de beste arbeidsfolka. I flere år har samarbeidet kommune og næringsliv kjørt felles rekrutteringskampanjer. Kombinasjonen mellom spektakulær natur og spennende jobber er helt unik her, sier Solveig Brøste Sletta.

Rauma har fått status som bærekraftig reisemål, og har et næringsliv som jobber for å bli mer bærekraftige. Vi skal ta vare på naturen og Rauma slik at alle kan få nyte den, også i framtida.

I Rauma er mennesker og naturen ett. Befolkningen øker igjen, og både turglade folk og ny næring finner veien til kommunen. Kommunen har i dag et næringsliv som er i norgestoppen når det gjelder allsidighet.

Nordveggen AS

Nordveggen AS ble opprettet for å utvikle Åndalsnes og Rauma som attraktivt bo- og arbeidsområde.

Selskapets formål er å skape samfunnsutvikling, næringsvekst og innovasjonsprosjekter. Det skjer gjennom samarbeid mellom offentlige og private aktører, regionalt og nasjonalt.

Les mer på nordveggen.no og rauma.no.

Av Christian Geelmuyden

Next article