Skip to main content
Home » Fremtidens industri » Fremtidens byggebransje: Vekst gjennom digitalisering
Sponset

I en verden hvor digitalisering raskt omskriver reglene, står byggebransjen overfor en unik mulighet til vekst og effektivisering. Gjennom innovative, skybaserte verktøy tilbyr Next One Technology nøkkelen til ikke bare å forenkle daglig administrasjon, men også til å drive økonomisk vekst.

I den utfordrende virkeligheten av byggesektoren, der prosjektene vokser i både skala og kompleksitet, er tidspress og strenge krav til sikkerhet og presisjon hverdagskost. Det kreves innovative løsninger for å håndtere og forenkle de komplekse lagene av operasjoner. Dermed er et ordentlig digitalt verktøy nødvendig for å sørge for smidighet i prosjektene og økt sikkerhet, uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Et av disse verktøyene er Next Project, en skybasert plattform designet for å styrke blant annet prosjektstyring og samarbeid.

Bygging på digital grunn

– Next Project skiller seg ut ved å tilby skreddersydde digitale løsninger som gir alt fra hovedentreprenører til anleggsledere et kraftig løft. En smidig arbeidsflyt og klart innsyn i prosjektene er bare begynnelsen; vi snakker også om vesentlige besparelser. I en industri hvor effektivitet og tilpasningsdyktighet stadig blir mer essensielt, er evnen til å raskt manøvrere gjennom nye utfordringer hva som definerer ledere og etterfølgere, utdyper Kristian Eng, produktekspert i Next.

Kristian Eng 

Produktekspert, Next One Technology

Uten et ordentlig verktøy på plass kan koordineringen og kommunikasjonen mellom de mange ulike aktørene på en byggeplass bli en heftig flaskehals. Dette utfordringsbildet endres betydelig med de rette løsningene.

– Vår plattform gir et detaljert innsyn i hvert prosjektsteg, muliggjør nøyaktig ressursplanlegging og tilbyr avanserte verktøy for økonomistyring, som er avgjørende for å holde prosjektbudsjettene under kontroll. Innad i Next Project har vi flere moduler som blant annet kan forvandle data til beslutningsstøtte ved å tilby dybdeanalyser og sanntidsrapportering, eller som tilfører ytterligere verdi ved å tilby en sikker, sentralisert dokumentbehandlingsløsning som sikrer at alle prosjektdokumenter er oppdaterte og tilgjengelige for teamet, uansett hvor de befinner seg.

Ta kontroll over dine byggeprosjekter i sanntid

Prosjektverktøy og forretningssystem skreddersydd for byggebransjen

Digitalisering: Mer enn et buzzord

I takt med at byggebransjen møter den digitale æraens inntog, oppstår det et kritisk behov for å modernisere gamle systemer og arbeidsmetoder. Mange bedrifter i sektoren sliter med å holde tritt med digitaliseringen, hvilket kan resultere i tapte muligheter og svekket konkurransekraft. Utfordringen ligger i å balansere det daglige operasjonelle arbeidet med å investere i nye teknologier som kan fremme langsiktig vekst og effektivitet.

– Digitalisering i byggebransjen handler ikke kun om effektivisering av interne prosesser; det er også en strategisk investering for å sikre økonomisk gevinst på lang sikt. Ved å implementere skybaserte løsninger som Next Project, sikrer bedrifter seg en posisjon i forkant av utviklingen, klar til å møte fremtidens utfordringer, sier Thomas Wiberg, CPO i Next.

Thomas Wiberg

CPO, Next One Technology 

– Digitalisering er ikke lenger en fjern fremtid; det er her og nå. Å følge med på digitale trender er derfor avgjørende for å overleve i denne bransjen. Valget av riktige digitale verktøy symboliserer et partnerskap for vekst og felles utforskning av nye muligheter.

Relikvier av en forgangen æra

Når man betrakter tempoet i dagens digitale fremskritt, ser man en klar avtegning av fremtiden hvor penn og papir blir relikvier av en forgangen æra. Det åpner seg et viktig spørsmål: Er det fremdeles hensiktsmessig å støtte seg til disse gammeldagse metodene når teknologiske løsninger finnes, løsninger som ikke bare effektiviserer prosesser, men også styrker posisjonene våre i en konkurransepreget verden?

– Den digitale transformasjonen tilbyr byggebransjen en sjanse til å gjenoppfinne seg selv – å bli mer robust, smidig og tilpasningsdyktig. I det vi sammen tar skrittene inn i en ny æra av bygging, blir det vesentlig å reflektere over vår tilrettelegging for vekst og innovasjon. Hvordan vi utruster oss, vil definere vår kapasitet til ikke bare å bygge strukturer, men også å forme en fremtid som tåler tidens prøver, avslutter Wiberg.

FAKTA

Next er for ambisiøse entreprenørvirksomheter som ønsker sanntidskontroll over hvert prosjekt. Vi er Sveriges ledende leverandør av forretnings- og prosjektstyringssystemer for byggebransjen, og gikk inn i det norske markedet i 2020. Next tilbyr skreddersydde skybaserte verktøy som vil gjøre prosjektene dine mer smidige, håndterbare og strukturerte. I Next finner du alle de spesifikke funksjonene du forventer av et system tilpasset for alle typer byggeprosjekter.

Les mer på next-tech.com

Next article