Skip to main content
Home » Elektrisk transport » Girer om for det grønne skiftet med ny ladestruktur for elbiler
Sponset

I utviklingen mot et helelektrifisert transportsystem bidrar Elaway med fremtidsrettede ladeanlegg for borettslag og sameier.

– Oppdraget vårt er å akselerere overgangen til elektriske biler, som er et av mange bidrag til løsningen av klimakrisen vi nå står i. Det løser vi ved å gjøre det enkelt å få på plass ladeanlegg for elbiler, sier CEO, Stian Bjørhei.

I dette nye markedet er det få som har kommet med gode fleksible løsninger for anskaffelse av ladeanlegg tilpasset borrettslag og sameier.

– Etablering av ladeanlegg i fellesgarasjer kan være komplisert. Før beslutningstakere velger løsning må de i dag selv gjøre grundige undersøkelser for å forstå alle aspekter som må hensyntas. Et borettlagstyre kan gjennom oss få tilgang til en pålitelig partner uten selv å ha ekspertkompetanse, forklarer han.

Fleksibel finansieringsmodell

Bjørhei legger til at Elaway tilbyr fleksible finansieringsløsninger både for bygging og drift av ladeanlegg. Ved å leie kan borettslaget unngå å selv ta på seg investeringskostnadene.

– Vi ønsker å være en støttespiller for borettslag og sameier som er opptatt av at alle beboerne kan få tilgang til et godt og fremtidsrettet ladeanlegg hjemme. Vår bistand omfatter alle aspekter ved installasjon, drift og finansering av ladeanlegg og ladere, sier Bjørhei.

Selskapet har i dag kunder i Norge, Sverige og Tyskland og har som mål om å utvide til flere land til neste år.

– Vi hjelper altså borettslag og sameier med både å finne den rette modellen og tekniske ladeløsningen, og når alt er på plass tar vi av oss jobben med å drifte ladeanlegget. Det inkluderer alt fra support, fakturering, overvåkning og tilgangsstyring, sier Bjørhei.

– Når ladeanlegget er på plass gjør vi det enklere for flere å velge elbil. Vi gjør det synlig for alle at det er enkelt å få tilgang til å få ladet elbilen hjemme. Ser du at naboen din lettvint kan lade sin elbil på sin egen plass, senker det terskelen for å velge elbil neste gang du skal bytte bil, hevder han.

Lad elbilen med Elaway

Elaway er eksperter på elbillading for borettslag og sameier. Vi hjelper deg med installasjon, drift og finansiering av ladeanlegg og ladere. Slik kan også du som bor i borettslaget eller sameie få elbillader hjemme.

Ladebransjens Tibber

Bak seg har Elaway selskapene Eviny og Hafslund som bidrar med solid bransjeerfaring og kompetanse. Hittil har disse prosjektert over 750 anlegg med 45 000 ladeplasser.

– Vi selger tillit. Vi vet at styrelederen i borettslaget må føle seg trygg på valget for ladeanlegget når han møter beboerne i oppgangene eller garasjene. Dersom noe ikke fungerer som forventet bør han vite at han har en god støttespiller i oss som kan forklare bakgrunnen for situasjonen og hvordan dette følges opp. Både i dag og i fremtiden, sier Bjørhei.

Forretningsmodellen vår, forklarer Bjørhei, er basert på at Elaways inntjening kommer fra en fast månedlig abonnementspris som ikke varierer med hvor mye brukeren lader. – Vi tjener ikke mer om beboerne lader mer.

– Vi ser at våre konkurrenter tjener mer penger dess mer som lades. Da blir det vanskelig å si at de faktisk er gode bidragsytere til det grønne skiftet, sier Bjørhei og legger til:

– Vi ønsker å hjelpe folk med å lade så billig som overhodet mulig, og finne tjenester som er gode for kundene og stimulerer til minimalisert energiforbruk.

Han viser til et eksempel i strømbransjen, Tibber, som har et fast månedsabonnement der strømmen leveres til spotpris uten påslag.

– Lignende modell har vi valgt for lading. Vi er ladebransjens Tibber, sier han.

Hva er målet til Elaway mot 2023?

– Vårt overordnet mål er å bli den største aktøren på ladeanlegg i Europa hos borettslag og sameier, avslutter Bjørhei.

Elaway har som oppgave å tilrettelegge for morgendagens elektriske samfunn ved å bygge ut elbilladere i borettslag og sameier i Norge.

Les mer på elaway.io/no

Av Julie Malvik

Next article