Home » Elektrisk transport » Fremtidsrettet elbillading
Sponset

Antallet elbiler har økt kraftig, og veksten fortsetter. Derfor er det behov for smarte ladesystemer som fordeler den tilgjengelige strømmen, lader mest når strømmen er rimeligst og deler kostnadene på en rettferdig måte.

– For oss handler det om å utvikle fremtidsrettede systemer for elbillading. Derfor har vi laget intelligente ladesystemer som passer for boligsameier, parkeringsplasser i det offentlige rom og for bedrifter, sier Geir Frode Skjæveland som er daglig leder i Intelligent Solutions.

I større garasjeanlegg, hvor mange biler skal lades samtidig, er det behov for å fordele strømmen som finnes, slik at alle bilene får like mye strøm. Dette kalles lastbalansering. Et anlegg med Wallbox-ladere sørger for en slik fordeling. Systemet kan samtidig også ta hensyn til hvor stort det totale strømforbruket er i resten av bygningen.

– I en boligblokk brukes det for eksempel ekstra mye strøm til matlaging og varmt vann på ettermiddagen. Hvis elbilene samtidig lades for fullt kan overforbruket av strøm gå i været. Det blir kostbare kilowattimer. Ladeløsningen vår tilpasser seg det totale strømforbruket, og sørger for at det ikke blir overforbruk. Det kan også programmeres slik at bilene lades med størst effekt om natten mens strømmen er billigst, fortsetter Skjæveland.

Enkel administrasjon og smidig betaling

Med en ladeløsning med Wallbox får du til enhver tid full oversikt gjennom myWallbox via en webportal, eller som app på telefonen. Her få du en enkel forbruksoversikt, tilgang til systemadministrasjon og kostnadsfordeling. Forbruksoversiktene kan sendes regnskapsfører for viderefakturering av den enkelte beboer. Man kan også velge en løsning der man betaler per lading. Da blir betalingen trukket direkte fra det betalingskortet som er registrert i systemet.

wallbox

– Vi tilbyr en rekke alternative metoder for kostnadsfordeling og betaling, og har også et system som sikrer at de som benytter gjesteparkeringsplasser også får betalt for seg. Da blir kostnadene rettferdig fordelt etter forbruk, og det er viktig, forklarer han.

En annen fiffig tjeneste for dem som har firmabil, der bedriften skal betale for lading, er også utviklet. Da sender ladesystemet forbruksdata til bedriftens økonomiavdeling, som tilbakebetaler beløpet til den ansatte over lønnsslippen.

Stort forhandlernett og god kundestøtte

Hvis du har spørsmål vedrørende installasjon eller bruk av laderne vil du mest sannsynlig finne de fleste svarene i installasjonsguidene, brukermanualene og filmene på Intelligent Solutions hjemmeside. Men hvis du ikke finner svaret, eller heller vil snakke med noen, har kundesenteret åpent fra 08.00 til 20.00 alle hverdager, og fra 10.00 til 15.00 på lørdag og søndag.

– I det hele tatt er tilgjengelighet viktig. Derfor har vi også et nett av forhandlere som dekker 95 prosent av hele Norge. Det skal med andre ord være lett å finne en forhandler av våre produkter i nærheten av der du bor. Forhandlerne er seriøse, kunnskapsrike samarbeidspartnere, som også kan gi gode råd og veiledning for dem som vil satse på et ladesystem som er fremtidsrettet, avslutter Skjæveland.

Av Tom Backe

Neste artikkel