Frøya er ei sprek og hjertelig øy, med spennende arbeidsplasser i næring, helse, barnehage og skole. Her står de klare til å ta imot alle tilflyttere, og gleder seg til å ønske nye frøyværinger velkommen.
For den som vurderer å flytte til Frøya, er det mange jobb- og utviklingsmuligheter å velge i. Frøya er en kystkommune i vekst, med et bredt og variert utvalg stillinger.
Konstituert HR-leder i Frøya kommune, Ann Kristin Sandvik, forteller om signeringsbonus, rekrutteringsboliger og andre ordninger som gjør det ekstra attraktivt å flytte til Frøya.
– Vi tilbyr også gode stipendordninger, både for å rekruttere og beholde kompetansen vi trenger. Vi ønsker jo å satse på egne ansatte, sier hun.

Ann Kristin Sandvik
Konstituert HR-leder, Frøya kommune
En barnevennlig kommune – viktig for både innbyggere og bedrifter
På Frøya bor det rundt 5 600 frøyværinger fra over 40 nasjoner, der de har et svært godt tilbud for barnefamilier. Ikke minst kultur, idrett og gode barnehager, med fokus på livet ved og i havet og naturen ellers. Eirin Teigås er en av dem som jobber med barna, som virksomhetsleder i Nesset barnehage.
Skole, barnehage og fritidstilbud er naturligvis avgjørende for barnefamilier og så klart også for arbeidsgiverne som ønsker å rekruttere og beholde ansatte.
– Frøya byr på kulturhus, kino, bibliotek og kulturskole. I Frøyahallene og utearenaene dyrkes mange idretter. Her har vi fantastiske friluftsområder, lekeplasser og nærhet til sjøen, sier Eirin, og fortsetter:
– Her finner vi dessuten engasjerte grendelag, trimhytter og andre treffsteder, som legger til rette for søndagsturer og nabotreff.

Eirin Teigås
Virksomhetsleder, Nesset barnehage
Et givende arbeidsliv
Godt over 50 prosent av verdiskapingen på Frøya er tilknyttet havbruk og fiske, i tillegg til en sterk leverandørindustri. Blant disse aktørene finner vi Måsøval – et helintegrert oppdrettsselskap med 350 ansatte. Fordi selskapet selv styrer hele verdikjeden – fra smolt til salg – gir det rom for et bredt spekter av fagmiljøer og karriereveier.
Marie Therese Hammernes Risø jobber som HR- og organisasjonsutvikler i selskapet, og er ikke i tvil om at havbruk har fremtiden foran seg.
– Hos oss betyr det store muligheter for utvikling, både faglig og personlig. Tverrfaglig samarbeid er en viktig del av kulturen vår, og vi har et sterkt samspill mellom dem som jobber på sjøen, på land og på kontor. Alle roller verdsettes like høyt, forteller hun.

Marie Therese Hammernes Risø
HR- og organisasjons-utvikler, Måsøval
Med hovedkontor på Frøya og røtter tilbake til 1973 står Måsøval på et solid fundament. Samtidig jobber de hver dag for å bli bedre, mer bærekraftige og mer innovative.
– Når vi utvikler oss som selskap, åpnes det nye dører for ansatte som ønsker mer ansvar og nye utfordringer. Vi har flere eksempler på ansatte som har byttet roller eller funnet en ny vei i organisasjonen, for her får ansatte tillit og rom til å vokse og utvikle seg, fortsetter Marie.
– Å jobbe i Måsøval betyr å bli en del av et engasjert og kompetent fellesskap, i et solid og veletablert selskap med lange tradisjoner. Samtidig er vi i utvikling, og dette gir en spennende kombinasjon av trygghet og framdrift som merkes i hverdagen.
Jobber for mangfold
– Vi har en kultur preget av tillit og åpenhet. I en bransje som tradisjonelt har vært mannsdominert, har vi tatt tydelige grep for å fremme likestilling og mangfold.
Måsøval praktiserer bevisst rekruttering, der de aktivt søker mangfold – ikke bare når det gjelder kjønn, men også bakgrunn og kompetanse.
– Det gir oss tilgang til et bredere spekter av erfaringer og perspektiver, samtidig som vi jobber målrettet med å løfte frem kvinner i lederroller, slik at kjønnsbalansen også bedres på beslutningsnivå, sier HR- og organisasjonsutvikleren.
– For å skape bevissthet og inspirasjon, både internt og eksternt, gjennomførte vi en kvinnedags–kampanje i 2025, der kvinnelige rollemodeller ble løftet frem. Vi har en markant reduksjon i lønnsgapet mellom kvinner og menn, som følge av strukturert innsats. Likestilling er en kontinuerlig prosess, og vi vet at vi fortsatt har en vei å gå. Men vi er bestemt på å bli enda bedre, avslutter hun.
Gode utviklingsmuligheter i bedriftene og kommunen
Frøya har et allsidig næringsliv med sterke industrimiljøer, men også handel, reiseliv og et rikt kulturtilbud. Ikke minst har øya markert seg som «filmøya» – med prestisjefylte priser som filmlokasjon, både i Berlin og Cannes, noe innbyggerne med rette er stolte av.
Også kommunen er en viktig arbeidsgiver, med fokus på mening, inkludering og utvikling i arbeidsdagen. Her tilbys fleksible arbeidstidsordninger, satsing på kompetanseheving og videreutdanning – og en organisasjon der det er kort vei mellom ledelse og ansatte.
– Vi har et levende lokalsamfunn, med nærhet til natur og hav, og en sterk vilje til utvikling, både i tjenestene og i samfunnet. Det gjør Frøya til et attraktivt sted å jobbe og bo, forteller den konstituerte HR-lederen, Ann Kristin Sandvik, og peker spesielt på disse behovene:
- barnehagepersonell
- lærere
- helsepersonell
- prosjektledere
- fagarbeidere innen bygg og anlegg
– Vi trenger kvalifiserte ansatte for å opprettholde og videreutvikle gode tjenester til innbyggerne. Vi skal jo ta godt vare på alle i kommunen vår, sier hun, og avslutter med et entusiastisk «Velkommen til Frøya»!
Om Frøya
Frøya er porten til storhavet – helt vest i Trøndelag
5400 øyer, holmer og skjær
2,7 prosent av Norges kystlinje
5600 innbyggere
Frøyværingene har tradisjon for å leve ved og av havet
28 prosent av Frøyværingene kommer fra utlandet
Første plass av alle landets kommuner de siste 15 år på samlet attraktivitet (bosteds- og næringsattraktivitet)
Hovednæring er sjømatproduksjon