Home » Vekst i Agder » Med mennesker først – mot en dekarbonisert energifremtid
Sponset

Nede ved havnen på Andøya ligger SLB, et av Kristiansands mest innovative selskap innenfor teknologi.

Med 300 høyt kvalifiserte ansatte og en stor kundebase av oppjekkbare rigger og plattformer, befinner selskapet seg nå i frontlinjen innen dekarbonisering av industrien. Innovative løsninger, utviklet her i Kristiansand, hjelper kunder over hele verden redusere sitt karbonavtrykk. Samtidig har de kloke hodene på Andøya begynt å bevege seg inn på nye forretningsområder, blant annet fornybar energi.

Selskapet sine verdier – mennesker, teknologi, og prestasjon, har mennesker som det avgjørende elementet. Møt noen av dem nedenfor.

Erling Tambs har jobbet i SLB siden 2008. «Vår breddekompetanse, erfaring, systematikk og størrelse gjør at vi har alle forutsetninger for å bidra til bærekraft. Her i SLB, designer, utvikler og produserer vi innovativ teknologi, både for å dekarbonisere oljenæringen, men også for nye energiløsninger som for eksempel hydrogen. Det er en spennende tid, og jeg opplever at hele organisasjonen stiller seg bak,» sier han.

I Tambs fartstid i SLB har han opplevd til dels store endringer. Digitaliseringen har for alvor gjort sitt inntog, og bedriften bruker blant annet 3D-teknologi og såkalte digitale tvillinger for å modellere og utvikle systemer. «Det gir mange muligheter til å utvikle systemer det hadde tatt enormt lang tid å få til for noen tiår siden,» sier Tambs.

Vibeke B. B. Håverstad og Vibeke Zernichow. Foto: SLB

Satser på mennesker

Som innleid produktingeniør siden november 2021 ble Leif Andreas Hirsti fast ansatt i selskapet 1. august 2022. Sivilingeniøren med mastergrad i kybernetikk trives godt i sørlandsbyen.

«Jeg er fra Oslo og flyttet til Kristiansand fordi jeg ble tilbudt jobb under studietiden i Trondheim,» sier Leif Andreas. «Her i SLB Kristiansand er vi en veldig sammensveiset gjeng som får utvikle og installere den nyeste teknologien. Arbeidsoppgavene er varierte og spennende, så jeg stortrives», sier han. 31-åringen har også fått se litt av verden som SLB-ansatt.

«På ett år har jeg vært på reise i nesten åtte uker, og gjort serviceoppdrag i Saudi-Arabia, Ecuador og Nordsjøen. Det gir en veldig god erfaring,» sier han.

Når han ikke jobber, er det fagforeningsarbeid, pistolskyting og reising som gjelder.

«På et nytt sted starter man med blanke ark. Heldigvis hjelper det med sosiale arrangementer i fagforeningen og på jobb.»

Leif Andreas Hirsti, Eva Håverstad og Erling Tambs.Foto: SLB

Store utviklingsmuligheter

Prosjektleder Eva Håverstad har hatt SLB Kristiansand som arbeidsplass i over 10 år. Hun har en bachelor i mekatronikk og en mastergrad i industriell økonomi fra Universitetet i Agder i Grimstad. I likhet med Leif Andreas trekker hun frem gode kolleger og et høykompetent, innovativt og endringsvennlig miljø som SLB Kristiansands fremste fortrinn.

«I alle de ti årene jeg har arbeidet her, har det vært spennende og utviklende arbeidsoppgaver, et godt og sammensveiset miljø med kompetente og løsningsorienterte kollegaer og ikke minst store utviklingsmuligheter», sier Eva. «Det viser seg ved at folk blir værende her i bedriften lenge. Det er en veldig god arbeidsplass», slår hun fast.

SLB er et globalt teknologiselskap som tilbyr løsninger for energibransjen. I tillegg til en lang historie innen olje og gass, arbeider SLB blant annet også med nye teknologier for geotermi, energilagring, karbonlagring, litium og hydrogen. Det dynamiske og innovative teknologisenteret i Kristiansand leder an i utviklingen av en global organisasjon mot nye løsninger i energiomstillingen.

I år har SLB Kristiansand blitt nominert til to priser i regi av Fabelaktig Fredag Sørlandet, som årets Inkluderingsbedrift og Årets Forbilde. Bedriften vant prisen som Årets Forbilde, utdelt av Kristiansand kommune med begrunnelse: «SLB gjør en ekstraordinær innsats for å inkludere unge mennesker i næringslivet. De er flinke til å inkludere og lære opp unge ansatte, bedriften er et forbilde for andre», sier Kristiansand kommune. 


Vil du lese mer om SLB og hva de jobber med?

Neste artikkel