Home » Vekst i Innlandet » Stange kommune: Norges grønne lunge
Sponset

Med nærhet til hovedstaden, Mjøsa, skog og mark, er Stange kommune et attraktivt sted å bo og leve. Kommunen har fokus på bærekraftighet og naturforvaltning i kombinasjon med matkultur og historisk stolthet. Kommunen er i vekst og legger til rette for at enda flere velger å flytte hit.

I en tid hvor urbanisering er et av samfunnets tydeligste trekk, er beliggenheten til Stange kommune veldig sentral – en grønn lunge i et urbaniserende område. Med utbygging av veier og jernbane mellom Oslo og Innlandet, har Stange blitt et sentrum for trafikk mellom Hamar og Oslo. Her kan pendlere komme seg inn til Oslo på litt over en time og inn til Hamar på ti minutter. Videre utbygging av jernbanen vil redusere reisetiden og øke antall togavganger ytterligere.

erik habberstad

Erik Habberstad

Næringssjef i Stange kommune

– I Stange kan du bo landlig og jobbe sentralt, forteller næringssjef Erik Habberstad.

– I kommunen er det flere attraktive områder for næringsetablering med god plass til å utvikle bedrifter. Kommunen har ledige næringstomter, og i tillegg utvikles det nye næringstomter knyttet mot E6 og jernbane.

De siste årene har Stange hatt en høy tilflytting, og kommunen tilbyr trygge oppvekstsvilkår og gode områder for rekreasjon. Nye attraktive boligområder er under utvikling fra nord til sør i kommunen.

Rik matkultur

Kommunen er en av landets største landbrukskommuner. Et rikt jordsmonn sørger for at kvaliteten på råvarene er i verdenseliten. Det er tett mellom gårdene som selger egenprodusert mat.

– Nærheten til råstoff som en finner i Stange er svært bra for produsenter. Dette i kombinasjon med nærhet til god infrastruktur gjør det attraktivt å drive innenfor bioøkonomi i kommunen, fortsetter Habberstad.

Stange kommune har fått montert verdens største spire/sædcelle i høypolert stål på 11,5 meter, laget av den lokale kunstneren Linda Bakke. Den fremhever både den fruktbare jordsmonnet og bedrifter som arbeider med genteknologi i verdensklasse og som har tilhold i Stange.

Les mer på stange.kommune.no.

Av Cathrine Naglestad

Neste artikkel