Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Spar tid og skap mer verdi med ny teknologi
Sponset

Ved å digitalisere økonomien kan bedriften din jobbe mer effektivt og legge grunnlag for vekst. SpareBank 1 Østlandet har de verktøyene du trenger for å lykkes, og rådgivere og spesialister som står klare til å hjelpe deg.

Mange bedrifter jobber manuelt og følger opp informasjon i excelark og på papir. Dette kan være både tidkrevende og tungvint. Heldigvis trenger du verken å gjøre store grep eller bruke mye penger på å komme i gang med mer effektive løsninger.

– Begynn gjerne med å få regnskapet over på skybaserte systemer, sier avdelingsleder Sigrid Evenstad Moe i SpareBank 1 Østlandet.

– Med løsningen Bank+Regnskap snakker banken og regnskapssystemet sammen. Dermed samles alt rundt bedriftens økonomi på ett sted, og du slipper å samordne bank og regnskapssystem, forteller hun.

Gjør permer og papir overflødig

Bank+Regnskap kombinerer det beste fra to verdener. Et skybasert regnskapssystem som er integrert med nettbanken, i tett samspill med et støtteapparat av mennesker. Egne team med regnskapsførere og rådgivere står parat til å svare på alt du lurer på om bank, regnskap og økonomi. Som bedriftseier skal du kunne dekke alle behov for fakturering, regnskap, lønn, timeføring, betaling og finansiering, uavhengig av bedriftens størrelse. Med løsningen Bank+Regnskap går alt elektronisk, og manuelt regnskap er overflødig.

– Digitaliserer du alle prosesser som ender opp i et regnskap, kan du hente ut mye nyttig informasjon. Du kan kontinuerlig følge med på lagerstyring, kassesystem, logistikk og netthandelsplattformer. Når regnskapet er digitalisert sparer du tid og reduserer samtidig risikoen for menneskelige feil. Slik kan bedriften bruke mindre tid på regnskap og mer tid på kjernevirksomheten, sier Moe.

– Beslutninger basert på fakta, ikke følelser

Dedikerte team i konsulent- og regnskapshuset TheVIT står klare til å hjelpe deg med både enkle og mer kompliserte regnskapsfaglige problemstillinger. THeVIT bistår også med å digitalisere øvrige deler av virksomheten. De kan gå inn i ledergrupper og se på systemer og strategier. Hvilke data har bedriften, og hvordan bør disse settes sammen på en fornuftig måte? Hvilke forbedringer kan du gjøre?

– Ved å sammenstille data fra flere systemer, kan du enklere styre bedriften riktig. Du får bedre oversikt og større muligheter for kontroll og styring, sier Micael Schneider Ueland, leder for Business Intelligence og Rapportering i TheVIT.

– Mange har ikke tilstrekkelige data eller utnytter ikke sine data til å få innsikt i hvordan virksomheten egentlig opererer. Da må mange beslutninger tas på grunnlag av følelser og synsing, og ikke basert på fakta. Det gir ofte dårligere beslutninger enn de kunne vært, sier han.

Finn ut hva som driver verdiskaping

– Du kan løpende følge med på kostnader og inntekter. I for eksempel et transportfirma kan du følge med på salg, lønn, timeføring, HR, drivstoff og se løpende forbruk per bil. Ved å sammenstille denne informasjonen finner du ut hva som driver verdiskapingen i bedriften, forteller Ueland.

Han mener både små, store og mellomstore bedrifter kan ha god nytte av dette.

– Med oss på laget trenger du ikke et eget datavarehus eller en analyseavdeling. Vi bistår ved behov, enten det er på regelmessig basis eller å hjelpe deg med å komme i gang og sette interne ressurser i posisjon til å lykkes, sier Ueland.

Les mer om Bank+Regnskap her!

Tekst: SpareBank 1 Østlandet

Next article