Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Pilotdrømmen som gikk i oppfyllelse
Sponset

Høsten 2019 valgte Simen Grahnstedt (29) å si opp den faste jobben for å bli pilot. Bare måneder etter kom pandemien, men til tross for dette er han nå ferdig utdannet og jobber som pilot i Norse Atlantic Airways.

– Det er klart jeg ble betenkt. Her hadde jeg nettopp sagt opp en sikker jobb som flytekniker i Luftforsvaret for å forfølge den store drømmen, så kom pandemien helt ut av intet. Selvfølgelig la det en demper på humøret, men det var da. Nå hender det faktisk at jeg må klype meg i armen for å forstå hvor heldig jeg har vært som har kommet dit jeg er i dag, sier Simen entusiastisk.

Simen har alltid vært fascinert av fly. Blant annet tok han sertifikat som sportsflyver mens han var i Forsvaret, og etter noe utforskning av mulighetene fant han frem til OSM Aviation Academy som tilbyr pilotutdannelse og holder til i Arendal.

– Da fant jeg ut at tiden var inne til å satse. Særlig var det samarbeidet som OSM hadde med forskjellige flyselskaper som var interessant, for det økte sjansen for jobb etter endte studier, forklarer han.

Teori og praksis hånd i hånd

Studiet på OSM Aviation Academy er variert med en fin kombinasjon av teori og flyving.

– Jeg vil beskrive studiet som både gøy og krevende på samme tid. Det er mye som skjer på en gang og det er intensivt. Men selv om det kunne være mye teori å sette seg inn i var det også veldig flott å kunne se frem til timene der jeg fikk fly selv og gjøre det som skulle bli jobben min, smiler han.

Han berømmer også skolen for det gode miljøet:

– Skolen er ikke så stor, så alle studentene og instruktørene blir godt kjent. Dermed føler ingen at de bare blir et nummer i køen. Dessuten er instruktørene svært dyktige og ikke minst hyggelige, derfor var det lett å få et godt forhold til dem, noe som er viktig for trivselen, tilføyer han.

Simen legger til at flyskolen har en filosofi om å ta vare på studentene også etter at de er utdannet.

– Vi kan for eksempel komme tilbake til flyskolen etter at vi er ferdige og få hjelp til søknad og CV, eller komme tilbake å få gratis timer i flysimulatoren dersom vi trenger det. Jeg føler at de tar godt vare på oss også etter at vi er ferdig utdannet. Det er kanskje OSM’s sterkeste side.

Bli pilot!

Pilotutdanningen hos oss er et 20 måneders intensivt studium hvor du fordyper deg i yrket og forbereder deg på et liv i lufta. Studiet krever motivasjon, struktur og gode holdninger fra dag 1.

Samarbeidet mellom OSM og Norse var nøkkelen

Mens Simen studerte ved OSM var flyselskapet Norse Atlantic Airways i ferd med å bli etablert, de har også sitt hovedsete i Arendal.

– Kontorene til Norse ligger nærmest rett over gaten fra der flyskolen ligger, og de gikk ut med tilbud til studentene og tilbød oss jobb i selskapet. Jeg startet som treningskoordinator i Fly Norse, deretter gikk det slag i slag frem til i dag hvor jeg har blitt andrestyrmann og jobber som pilot, smiler Simen.

– Hele prosessen har krevd mye innsatsvilje og pågangsmot, men det er nok riktig å si at samarbeidet mellom OSM og Norse var den avgjørende nøkkelen for at jeg kom dit jeg er i dag, så jeg føler meg rett og slett heldig, sier han.

Åpner for mange karrieremuligheter

Simen kan nå krysse av i boksene for pilotutdanning og fast jobb som second officer pilot, men akkurat hva fremtiden bringer vet han ikke enda:

– Drømmen var i første rekke å fly. Dit har jeg kommet. Nå vil jeg utforske litt og se an hvilke muligheter som dukker opp. Jeg syns langdistanse virker spennende, og nå som jeg har kommet inn i bransjen får jeg sikkert mulighet til å stige i gradene etter hvert. Det kan også hende at det kan bli aktuelt med lederstillinger i Norse Atlantic på et eller annet tidspunkt. En ting er iallfall sikkert, og det er at jeg er glad for at jeg tok dette valget, avslutter han.

Vi gir vinger til din pilotdrøm! Bli med oss på en trygg reise mot pilotyrket med vårt Airline Ready Pilot program, som gir deg de beste forutsetninger for å bli en god pilot.

Søk på flyosm.no

Av Tom Backe

Next article