Skip to main content
Home » Vekst i Innlandet » Aluminium fra Raufoss sikrer grønn fremtid
Sponset

Som produsent av aluminiumsprofiler, har Hydal Aluminium Profiler vært på markedet i mange år, med oppstart i 1963.

I dag er de om lag 160 motiverte medarbeidere i Raufoss industripark. Her har de holdt hus hele tiden, og er medlem av det regionale nettverket TotAl-gruppen, bestående av 45 industribedrifter, som til sammen utgjør over 3000 ansatte og en samlet omsetning på 6,3 milliarder.

Stor bredde i kunder og profiler

– Vi gjør alt vi kan for å være en god partner for virksomheter som bruker aluminiumsprofiler i sin produksjon, og her i industriparken har vi hatt et nært samarbeid med bedrifter gjennom mange år, og leverer profiler til nærområdet. Vårt hovedmarked er Norge og Sverige, hvor vi har hatt godt samarbeid med våre kunder i mange år. I senere tid har nye og spennende områder kommet til, og vi har utviklet et tettere samarbeid med flere virksomheter, forteller ansvarlig for nysalg Svein Inge Nerland.

Svein Inge Nerland

Ansvarlig for nysalg i Hydal Aluminium

– Vi har kunder fra mange bransjer, men de største områdene er solenergi, bilindustrien, marinesektoren, transport, bygg og anlegg og grossister i industrien. Vi tror også at det er flere områder som kommer til å oppdage egenskapene til aluminium i fremtiden, og gleder oss til å hjelpe dem med å lykkes.

De siste årene har vært preget av usikkerhet, men Hydal har brukt den brukt godt.

– Vi har hatt et kraftig fokus på effektivitet og lønnsomhet. Det har vært heftig, men nødvendig. Det har vært en innsats som har gjort oss bedre, og det setter kundene pris på. Vi jobber tettere med kundene nå, og sikrer felles lønnsomhet – det er bra for alle.

Grønt aluminium

Aluminium blir kalt det grønne metallet, og Svein Inge opplever at økt fokus på miljø skaper økt etterspørsel. Vi har lenge visst at aluminium er et fantastisk metall, og helt unikt når det gjelder gjenvinning. I Norge er vi også så heldige at vi kan produsere profiler med strøm fra vannkraft. Det lille CO2-avtrykket i produksjonen gjør også at flere blir mer bevisst på kostnader og miljøutfordringer knyttet til frakt. Vi lager kortreist aluminium til Norge og Sverige, og skal fortsette med det, sier Nerland.

Helt avslutningsvis vil vi vite hvordan bemanningssituasjonen ved Hydal Aluminium Profiler ser ut, og Nerland forteller at produksjonen, så vel som bemanningen, er stabil.

– Men det er klart, skulle aluminiums-etterspørselen ta seg opp, vil vi trenge å ta noen grep, og aluminium er jo fremtiden, så…

Av Jarle Petterson

Next article