Skip to main content
Home » Energieffektive bygg » SFS i forkant av produktutviklingen
Sponset

I nesten 100 år har SFS vært i forkant og gitt kunder over hele verden kvalitetsprodukter og løsninger i form av egenproduserte feste-teknologi som sikrer bygninger. Fokus på bærekraft og fremtiden til planeten vår står høyt.

– Systemene vi har for fasade og tak blir produsert i Norge og Europa hvor det da også blir korte transportruter. Vi gjør det vi kan for å senke miljøutslipp. Strømlinjede relasjoner gjennom hele leveransekjeden bidrar til at alle kan jobbe raskere, smartere og mer miljøvennlig, sier Terje Sameien Key-account, utvendig fasade hos SFS.

Terje Sameien

Key-account, utvendig fasade SFS

41 år i Norge

SFS holder til på Frogner på Skedsmo og har eksistert 41 år i Norge. Selskapet er opprinnelig sveitsisk med til sammen 12 500 ansatte på verdensbasis som hver dag fokuserer på å bidra til å senke Co2 forbruket og nå bærekraftsmålene. Bygninger står for over en tredjedel av verdens energiforbruk, og vi er helt avhengig av å øke kravene både rundt nybygg og eksisterende bygninger. Selskapets målgruppe er arkitekter, rådgivende og entreprenører som trenger ekspertise innenfor for eksempel innfesting av solceller.

– Vi har et nytt system for innfesting av solceller på tak og fasade som produseres i Norge. Det er raskt å montere og demontere og alt er resirkulerbart. Innfestingssystemet til solcellepanelene er spesialdesignet for å være sterke og sikre mot eventuelle skader fra vær og vind, forteller Sameien. Det er også en klikk løsning for taksystemet som bidrar til at brannvesenet kan lett hekte av panelene.

Med MUNCH og SNØ på kundelisten

De aller beste produktene og tjenestene skal lette installasjonsprosessen og garantere holdbare og sikre resultater. Med lang ekspertise og erfaring tilbyr SFS skreddersydde løsninger som passer alle typer prosjekter. Noen av de siste prosjektene er et NV3 og NH3 system for skjult innfesting for fasade innvendig samt alt av festemateriell på det nye MUNCH museet samt et komplett festesystem til taket og et permanent fallsikringssystem på SNØ, Norges eneste innendørs-skianlegg rett utenfor Oslo. De innovative fallsikringssystemene som er utviklet av SFS, beskytter personer som jobber i høyden. Systemene er enkle å montere og egner seg for alle tradisjonelle takkonstruksjoner.

– Vi ønsker å komme tidlig inn når nye bygninger skal oppføres for å finne gode løsninger sammen. Det er mye som går på papiret, men som ikke går i real life. Det er her vår styrke er. Små endringer kan gjøre store ting, forklarer Sameien.

Byggteknisk forskrift (TEK) beskriver det minimum av egenskaper et byggverk skal ha for å kunne oppføres lovlig i Norge og SFS er vant til å jobbe etter forskriftene.

– Det kommer flere og flere krav og vi har jobbet med dette på flere felt. Det er mye som blir tatt tak i og alt vi gjør er gjennomsyret av dette målet. Det handler om transport, logistikk, produksjon, kjøretøy og så videre. Vårt mål er å redusere med 90 prosent på konsernbasis innen 2030 og det mener vi skal være mulig, avslutter Terje Sameien.

Fakta

SFS er spesialist på innfesting av klimaskall. Vi produserer egne produkter og systemer som sikrer, bygninger – og trygger fremtiden. 

Les mer på no.sfs.com

Av Cathrine Naglestad

Next article