Skip to main content
Home » Energieffektive bygg » ROCKWOOL med fremtidens produkter – Et robust og komplett valg av isolasjon
Sponset

Nesten 38 000 ganger mer stein kommer naturlig opp i jordas overflate enn det ROCKWOOL kan benytte i produksjonen av steinull. Ved å benytte naturlig stein i produksjonen av våre produkter har vi vist at vi kan gjøre dette med relativ god CO2-effektiv produksjon.

– Hvis du skal bygge eller rehabilitere for fremtiden så er steinull kanskje det mest komplette isolasjonsvalget både for nåtid og fremtiden, sier Sustainability & Public Affairs Manager Håvard Sveahaugen.

Håvard Svehaugen

Sustainability & Public Affairs Manager ROCKWOOL

Det nyeste tilskuddet i ROCKWOOL sortimentet er den nye Flexi A-platen 34. Denne ble lansert i oktober 2023. Det nye produktet har en varmeledningsevne på 0,034 W/mK. Dette tillater i flere tilfeller at man kan bygge et slankere isolasjonssjikt, og dermed også oppnå mer ressurseffektivitet, god arealutnyttelse samt et lavere klimagassutslipp.
– Produktet er i tråd med ROCKWOOL sin strategi innen innovasjon og bærekraft, og vi mener dette går hånd i hånd, sier Sveahaugen.

Foto: ROCKWOOL NORDICS
Foto: ROCKWOOL NORDICS

Produktet har mange bruksområder, og kan benyttes i blant annet vegger, himlinger, bjelkelag og skillevegger.

For å imøtekomme de fremadstormende kravene om solcelleanlegg på tak, i tråd med andre funksjonelle tak, har ROCKWOOL også lansert et takprodukt som hensyntar både ekstra trykkavlastning, og ikke minst den ekstra brannrisikoen som solpaneler kan utgjøre. Produktet heter Toprock Dura, og tillegges Toprock sortimentet til ROCKWOOL.

– Takarealer blir i mye større grad fult utnyttet mer effektivt nå enn før, og det er vi som profesjonell isolasjonsprodusent nødt til å tilrettelegge for, sier Sveahaugen.

Det er mange gode grunner til å velge Flexi A-plate 34

Forbedret isolasjonsevne er bare en av dem!

Når vi nå introduserer Flexi A-plate 34, har vi selvfølgelig beholdt alle de unike egenskapene når det gjelder lydreduksjon, brann- og fuktmotstand, men isolasjonsevnen er forbedret til λ34. Det nye produktet har enda bedre formfasthet og spesielt god utfyllingsevne.

– Vi jobber med bærekraft i alle ledd av vår verdikjede

– Vi jobber med bærekraft i alle ledd av vår verdikjede. Fra store fabrikkoppgraderinger og ombygginger, til mindre tiltak som mer gjenvinnbar plastfolie og trepaller, sier Sveahaugen.

ROCKWOOL er i gang med å elektrifisere transporten fra fabrikken til hovedlager, og eier fra før av lastebiler på biogass.

Sirkulærøkonomi i anmarsj

ROCKWOOL har tilrettelagt for en helsirkulær modell som kalles Rockcycle. Steinull som er tørr og ren kan via avfallshåndtering finne veien tilbake til fabrikken for omsmelting til nye, robuste ROCKWOOL produkter. På denne måten lukkes sirkelen, og det utvinnes mindre stein fra naturens ressurslager.
– Vi møter stor positivitet for dette grønne alternativet til deponi. Dette er noe som mange ønsker gjennomført, og vi tror fremtidige krav vil tvinge gjennom slike sirkulære modeller på sikt, avslutter Sveahaugen.

FAKTA

• Brannbeskyttende
• Lydreduserende
• Fuktavvisende
• Holdbart
• Resirkulbart
• Termiske egenskaper
• Estetikk

Les mer på rockwool.com

Next article