Skip to main content
Home » Hotell, restaurant og catering » Søk Norsk restaurantskole – en bransjenær videregående skole
Sponset

Velkommen til Norsk Restaurantskole, den eneste private videregående skolen for restaurant- og matfag VG 1 og kokk- og servitør VG2. Har du sans for god mat og drikke? Er du kreativ , serviceinnstilt og nøyaktig? Har du interesse for kosthold og helse? Da er restaurant- og matfag noe for deg.

Vårt mål er å utdanne ungdom til dyktige fagarbeidere innen kokk- og servitørfaget. Vi har tett samarbeid med bransjen med mye praksis både på skolen og ute i bedrift. Også i alle fellesfagene, for eksempel norsk, engelsk og matematikk, yrkesretter vi undervisningen for at det skal bli så relevant for utdanningen som mulig.

Norsk Restaurantskole ligger i Landbrukskvartalet, sentralt i Oslo med kort avstand til kollektiv som tog, t-bane, buss og trikk.

Eleven i fokus

Vi er en liten skole med kort avstand mellom elever og lærere, vi tar på alvor at hver elev er unik og setter alltid eleven i fokus. Alle elever får personlig oppfølging av kontaktlærer, og får gjennom samtaler drøfte sin egen utvikling på skolen. Elevene har også anledning til å evaluere skolen og lærerne, og på den måten bidra til skolens utvikling. Vi legger stor vekt på lærernes faglige og undervisningsmessige kompetanse, og alle lærerne er utdannet innen faget med fagbrev i tillegg til den formelle pedagogisk utdanningen.

Vg1 restaurant- og matfag danner grunnlaget for fagbrev innenfor tolv yrker. Etter fullført Vg1 kan du fortsette med kokk og servitør. Det er stort behov for fagfolk i bransjen og vi garanterer læreplass for de som fullfører studieløpet hos oss.

Studiekompetanse og læretid

I utgangspunktet er det to år på skole og to år i læretid, men mulighetene underveis er mange. Du kan kombinere læretiden med fellesfag slik at du har studiekompetanse etter 4 år. Du kan ta påbygg og få studiekompetanse på tre år eller ta påbygg etter læretiden.

Etter fullført Vg2, læretid og bestått fagprøve får du fagbrev. Nå kan du også begynne rett på bachelorstudier i hotelledelse ved Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder og Høgskolen i Innlandet uten å gå veien om studiekompetanse. Restaurant- og matfag er det utdanningsprogrammet som gir deg flest muligheter i livet. Verden er din arbeidsplass!

Av: Hege Arntzen, rektor ved Norsk Restaurantskole

Next article