Skip to main content
Home » Hotell, restaurant og catering » Kiilto støtter norske restauranter med et 360° hygienekonsept: Eat Safe
Sponset

Med konseptet Eat Safe by Kiilto skal restauranter bidra til å gjøre det trygt for gjestene. Målet er at gjester som besøker restaurant merket med Eat Safe by Kiilto kan føle seg trygge på at hygienen er ivaretatt på en tilfredsstillende måte.

En av restarantene som har tatt i bruk konseptet Eat Safe by Kiilto er den nye restauranten Brasilia. Den ble startet opp i Oslo i desember 2020, midt under pandemien, og de har brukt Kiilto-produkter fra dag én.

­– Det betyr at vi nå har fem ganger så mange Antibac-håndhygienestasjoner, og vi bytter serveringsutstyr i buffeten minst hver time, sier Nikolaos Kiosses, eier og driver av restauranten.

For å bli kjent med konseptet fikk Brasilia-ansatte opplæring i hygiene og hvordan de kunne bruke de forskjellige produktene fra Kiilto på riktig måte.

– Dette har gjort oss enda mer effektive i rengjøring. Vi har bestått alle bakterietestene Kiilto utførte sammen med oss, og det er vi veldig glade for, sier Kiosses.

God hygiene er alfa omega

Kiosses hevder at når det gjelder å drive en restaurant, er god hygiene ganske enkelt alfa og omega.

– Du kan ikke ha en vellykket virksomhet som tar godt vare på gjestene uten at det er en skinnenede ren restaurant.

Ifølge Kiosses har gjestene på restauranten lagt merke til dette rene engasjementet.

– Vi scorer ganske høyt på kundetilfredshet når det gjelder hygienen i restauranten. Vi får mange positive tilbakemeldinger på hvor ren buffeten og gjestenes toaletter er.

Ønsker å øke bevisstheten

– Vi ønsker å øke bevisstheten om hygiene. Det betyr både generell kjøkkenhygiene og produktbevissthet: hvilke produkter som skal brukes –  hvor og hvorfor, sier May-Britt Siljan, Markedssjef for Kiilto i Norge.

–Vi ønsker å være en partner for våre kunder og være tilgjengelig og til stede for dem.

Siljan bemerker at Eat Safe by Kiilto startet som et konsept for restaurantansatte for å skaffe dem verktøyene de trengte for å lage et rent og sunt kjøkken- og restaurantmiljø.

– Men vi ser også at vi kan bidra til å trygge gjestene, sier hun.

– Målet er at gjester som besøker en restaurant merket med Eat Safe by Kiilto kan føle seg trygge på at hygienen er ivaretatt på en tilfredsstillende måte.

Les mer på kiilto.no

Rekordhøye smittetall – fem tips til fortsatt god håndhygiene

God håndhygiene anses som et enkelt, men effektivt virkemiddel mot spredning av virus.

Disse fem tipsene hjelper deg med god håndhygiene.

Skap de gode vanene. Det kan være lurt å ha med en liten Antibac flaske i vesken eller bilen så du har det lett tilgjengelig når du måtte trenge det. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

1. Alltid rene hender

Bruk produkter som er satt frem ved innganger til butikker, treningslokaler osv. Bruk både før og etter du tar kollektivtransport og alltid før måltider, inklusive mellommåltider.

Ha alltid en liten flaske i sekk eller veske slik at du kan desinfisere hendene når du trenger det.

2. Bruk mer enn du tror

Håndsprit skal brukes på rene og tørre hender. Du må bruke cirka 3milliliter hver gang. Det tilsvarer to trykk på en pumpeflaske.

Når du påfører, skal hendene være fuktet i minimum 30 sekunder. Er de tørre etter ti-femten sekunder, bør du sprite hendene dine igjen.

Håndsprit skal fordeles godt på alle fingre, mellom fingrene, på håndflater, håndbaken og håndleddene. Husk også tomlene og rundt neglene.

3. Ikke bland ut produktet

Det er viktig å ikke tynne ut håndsprit. Man skal heller ikke blande ulike typer håndsprit. Da kan man ikke være sikker på effekten.

Videre er gjenbruk av flasker positivt for miljøet, bruk da samme innhold som opprinnelig slik at de som faktisk bruker produktet er sikre på hva de benytter.

Det er viktig, og lovpålagt, at innhold og informasjonen på etiketten samsvarer.

4. Unngå å bli tørr på hendene med hånddesinfeksjon

Bruk en hånddesinfeksjon med mykgjørende midler (glyserol) fordi det vil fungere som en håndkrem i tillegg til å gi deg rene hender.

Husk å velge en hånddesinfeksjon som er tilpasset nordisk klima og kalde vintrer, og dermed testet ut med gode mykgjørende midler som ikke er klissete.

5. Sjekk innholdet

I Norge er det strenge krav til kvalitet og produktene må ha riktig dokumentasjon, blant annet effekttester i henhold til European Norm, en europeisk standard, kalt EN test.

Det er de aktive stoffene i produktet som dreper mikroorganismer som bakterier og virus. Er produktet alkoholbasert, bør det inneholde 70-85 prosent alkohol.

I tillegg bør det altså inneholde et hudpleiemiddel som f.eks. glycerol som motvirker uttørring av huden. I Norge anbefales det alkoholbasert som førstevalg (FHI-veileder for håndhygiene).

Tekst: Kiilto Clean

Next article