Skip to main content
Home » Hotell, restaurant og catering » Løft desserten til nye høyder
Sponset

Iskrem i desserter åpner en verden av muligheter og smaker. – La fantasien få spillerom, det er enklere å lykkes enn du tror, sier iskremkokken Trond Leonard Banerjee-Wøien.

– Det er vel knapt noen som ikke liker iskrem, men det er mange som ikke liker gulrotkake. Iskrem er en vinner for de aller fleste som driver profesjonelt, sier Wøien som har arbeidet i en årrekke i Hennig-Olsen Is.

Som konsept og produktsjef i HORECA og KBS, merker han at flere og flere innen hotell- og restaurantbransjen nå har fått øynene opp for is i desserter.

– Tidligere har enkelte tenkt at det er en utfordring å servere is til mange mennesker fordi den smelter, men det er enkelt løst med gode forberedelser. Det beste tipset mitt er å sette stentøy på frys, og sørge for at du har gjort klar iskremporsjonene før du skal legge opp desserten, sier Wøien.

Lav varekostnad og lang holdbarhet

Iskrem er et supert valg i desserter fordi det løfter opplevelsen av de aller fleste kaker og bakverk. Og kanskje enda viktigere – iskremen kommer i alle mulige varianter og smaker og kan tilpasses det meste. Samtidig har iskrem lav varekostnad i forhold til mange andre desserter.

Bare oppfinnsomheten setter grenser for hvordan iskrem kan brukes. – En kreativ løsning kan være å kutte pinneis i to. Da kan man sette dem pent opp og pynte med det man måtte ønske for at det skal se lekkert ut. En annen variant kan være å kutte sandwich-is i to, feste dem på sugerør og pynte dem med strøssel, sier Wøien.

Ansatte i Hennig Olsen. Foto: S & B – N

Noen velger å lage sin egen is, blant annet fordi de er på jakt etter en unik smak. En utfordring med det er at holdbarheten blir betraktelig kortere enn den er for Hennig-Olsen iskrem, noe som fort kan bety økt matsvinn og dårligere økonomi.

For kokker som jakter etter den unike smaken, anbefaler Wøien heller å lage egne sauser. Et annet alternativ er å blande inn den ønskede smaken i soft-is, enten man har en softismaskin tilgjengelig eller om man har har softisbase i en pacojet.

Drar opp stemningen

Det å ha sin egen isbar, oppleves også som veldig verdifullt for mange i hotell- og restaurantbransjen. – En isbar er som en magnet. Både barn, ungdom og voksne syns det er moro å komponere sin egen iskremdessert. De velger kuler, strøssel og topping – og får sin egen drømmedessert. Barna elsker dette.

Og her er vi ved kjernen i det Hennig Olsen aller mest ønsker å bidra til – å skape små og store øyeblikk av iskremlykke!

Av Hennig-Olsen Is

Next article